14 évesen még gyermek, de már vezethet kismotort

Aggódó édesanyaként írok erről. A volt férjem, a gyermekem édesapja jóváhagyná, hogy a gyerekünk AM kategóriás jogsit szerezzen, a 14 éves kisfiam pedig éppen ezért rendíthetetlenül akarja, hogy megfeleljen az apja elvárásainak.

Hihetetlennek tartom, hogy ezt megengedhetik. Törvényi szabályozás szerint aki betöltötte a 14. életévét, az már kézhez kaphatja a motoros jogosítványát 50 köbcentis robogóra. Az képes 45km/h-val menni! Van annak gyereke, aki ezt megengedte? Ezen a linken: https://motorjogositvany.com/kategoria/am-50-kobcenti olvasható, hogy mire van szüksége annak, aki kismotorra akar jogosítványt. Még arról is írnak, hogyan teheti le valaki a nagyobb motorokra a jogsit ez után. Persze ahhoz, hogy nagyobb motorra is jogosítványuk lehessen, idősebbnek kell lenniük. Szerencse, hogy az előbbi oldalon (https://motorjogositvany.com/kategoria/am-50-kobcenti) legalább kedvezményeket biztosítanak a friss jogsisoknak különböző védőfelszerelésekre. Remélem a védők fontosságát a tanfolyamon is kiemelik majd. Meg kell engednem a gyereknek, hogy letegye ezt a jogsit, különben én leszek a szörnyű anya, aki mindentől eltiltja őt. Valójában csak szeretném elővigyázatosságra, felelősségre nevelni és folyamatosan biztonságban tudni őt.

Elolvasva ezt a cikket, az ember megbizonyosodik a motor előnyeiről. A motorozás függetlenséget és szabadságot jelent. A kisfiam tömegközlekedéssel kb 40 perc alatt ér az iskolába, de robogóval ez kb 20 perc lenne, mert nem kell várnia az átszállásra, kikerülheti a dugót. Van hol tárolnia a suli mellett, olcsó és gyors. Csak azt remélem, hogy figyelmesen fog vezetni, hiszen reggelente olyan agresszívek az autósok az utakon, ő meg kába még… Sok a kérdés, de azt hiszem ó, tényleg bizalmat kell szavaznom neki ebben a kérdésben. Csak ne a saját kárán kelljen megtanulnia a leckét!