A cégbejegyzés nem mindig zárul pozitív eredménnyel

Sokan mondják, hogy idegesítő lehet, hogy egy állatkórház közelében lakok, mert így egész nap hallgatom a különféle állathangokat, de egyébként a jó hangszigetelésnek köszönhetően ez egyáltalán nincs így, és amúgy sem zavarna semmilyen állathang, vidéken is imádtam élni, számomra ezek a hangok teljesen természetesek. Ráadásul a kórház előtti kávézóba szoktam járni, ami remek alkalom arra, hogy hasonló állatbarát emberekkel tudjak csevegni.

Rékát is egy ilyen kávézás alkalmával ismertem meg. Azóta pedig minden héten összejárunk meginni egy kávét, és elmesélni egymásnak, hogy kivel mi történt. Mi jobban szeretjük ezeket a személyes találkozókat, mint az online írogatást és a telefonhívásokat, ez sokkal jobban feltölt minket.

Tegnap pont azt ecsetelte, hogy nem sikerült a cégét bejegyezni, amin teljesen meglepődtem, nem gondoltam, hogy bármi közbejöhet egy egyszerű cégbejegyzés során. Nem tért ki a részletekre, én pedig nem akartam tovább faggatni, inkább otthon néztem utána annak, hogy milyen esetekben akadhat el a cégbejegyzés.

Találtam is egy nagyon jó cikket, ami pontosan arról szól, hogy milyen esetekben akadhat probléma a cégbejegyzés során, valamint, hogy a NAV milyen okok esetén tilthat el. Ebből a cikkből tudtam meg, hogy sok esetben előfordulhat, hogy bár a cégbíróság a kérelmet jóváhagyja, de amikor ez a kérelem továbbításra kerül a NAV felé, végül az adószámot nem adják ki annak a cégnek, aki igényelte a cégbejegyzést. Ennek több oka is lehet, amelyet a cégbejegyzés témájú posztban részletesen leírnak. Nem csak a tartalom miatt érdemes szétnézni, ha valakinek szüksége van bármilyen segítségre, vagy tanácsadásra, akkor úgy láttam, hogy lehet hozzájuk fordulni cégalapítással kapcsolatos kérdésekkel, problémákkal.

Meg is néztem, hogy milyen cégről van szó, és az derült ki számomra, hogy egy több mint tíz éve a piacon lévő szolgáltatóról van szó, aki segítő kezet nyújt a cégalapítás során. Nem csak a cégbejegyzéssel kapcsolatban lehet náluk olvasni, hanem arról is részletes tájékoztató oldal található náluk, hogy milyen költségekkel kell számolni, ha valaki céget szeretne alapítani, valamint minden egyes lépés pontról pontra részletesen le van írva azzal kapcsolatban, hogy milyen feladatok várnak ránk, ha cégalapításba vágnánk a fejszénket.

Kifejtik pontosan, hogy mikre kell odafigyelni a cégalapítás előtt, valamint, hogy milyen teendőkkel kell számolni, ha már megtörtént a cégalapítás, hiszen a cég bejegyzésével és annak elfogadásával és az adószám kiadásával még nem fejeződik be ténylegesen a cégalapítás. Ilyenkor még van néhány teendő, de azt követően, amikor már minden megvan, megtörtént a bejegyzés, a bankszámla nyitása, a Kereskedelmi és Iparkamarához is megtörtént a bejelentkezés, valamint a NAV-hoz is, és mindenki mindent elfogadott, akkor már csak a helyi önkormányzathoz kell bejelentkezni, és kezdődhet is a munka.

Számomra teljesen elképzelhetetlen az, hogy egyedül vágjak bele a cégalapításba, biztos, hogy igénybe venném a top cégalapítás szolgáltatását, hiszen nekik meg megvan minden szaktudás ahhoz, hogy minden kötelező lépést kövessenek és betartsanak, amire a cégalapítás és cégbejegyzés során oda kell figyelni.

cégbejegyzés