A gyerekek egészségének kulcsa: a padlófűtés

Nem tudom, máshol mi a helyzet, de a mi gyerekeink imádnak a padlón játszani. A legó, a társas, a rajzolás mind-mind sokkal jobb mulatság a padlón hasalva. Mi persze a férjemmel nem győzzük a pórszívózást és a felmosást, hogy ne a gyerekek ruhája szedje össze az összes koszt. De nem is a higiénia az, ami miatt a legjobban aggódunk. Ugyanis hiába fűtünk be, amennyire csak tudunk, a padló legtöbbször hűvös marad. És hiába fedünk be mindent szőnyeggel, ez az aggodalmunkat, hogy a gyerekek esetleg felfáznak, nem enyhíti.

padlófűtés

Már sokat hallottunk a padlófűtés előnyeiről, és egy ideje komolyan fontolgatjuk, hogy beszereltetjük. A padlófűtés nem csak hogy gazdaságos és környezetbarát, de a közérzetre is jó hatással van, nekünk meg nem kell attól tartanunk, hogy a gyerekek felfáznak a hideg padlón. Egy munkatársam is nemrég szereltetett be padlófűtést az épülő otthonába, ő ajánlotta a https://elektromospadlofutes.info oldalt, ahol mindent megtudhatunk a dologról, és még árajánlatot is kérhetünk. Tudtuk, hogy a padlófűtés beszerelése nem olcsó mulatság, de mérlegelve, mennyit spórolhatunk utána a fűtésen, kifizetődő befektetésnek tűnt. Azt azonban mindenképpen tudni szerettük volna, körülbelül milyen nagyságrendű költségekre számíthatunk. Így kértünk egy árajánlatot. Nem kellett mást tenni, mint megadni a házunk adatait, aztán várni a választ. Néhány nap múlva meg is érkezett a kikalkulált összeg, és mi elégedetten nyugtáztuk, hogy nem is olyan horrorisztikus, mint gondoltuk. Így eldöntöttük: beszereltetjük a padlófűtést.

A procedúra persze nem volt egyszerű, tekintve, hogy fel kellett szedni mindenhol a régi burkolatot, lehelyezni a fűtőszőnyegeket, aztán újraburkolni mindent. Szerencsére amúgy is ráfért már a házra a padló felújítása, így nem is bántuk, hogy ezzel jár a fűtés beszerelése. A munkálatok beleteltek néhány hétbe, amit úgy időzítettünk, hogy ez idő alatt lementünk a gyerekekkel a szüleim balatoni nyaralójába. A gyerekek pancsoltak a vízben, mi feküdtünk a napozóágyakon, otthon ez alatt meg készült a lakás. Nincs is ennél jobb vakáció.

Mire visszaértünk, már minden készen állt. Az új padló gyönyörű volt, a fűtés pedig szuperül működött. Már csak vissza kellett állítani a bútorokat.

A gyerekeknek rögtön feltűnt a változás. Eddig is szerettek a padlón játszani, de most egyenesen imádnak. A kedvencük mostanában: hason fekve kirakózni a meleg padlón. Mostanában pedig gyakran mi is csatlakozunk, és egyre kevesebbet használjuk a kanapét. Igaz az, hogy a padlófűtés javítja a közérzetet. Olyan, mintha kicserélték volna az otthonunkat. Egyfolytában mezítláb járkálunk, és ez rettentően felszabadító érzés.

De a legjobb, hogy ezentúl nem kell aggódnunk, hogy a gyerekek felfáznak, mert a padló mindig kellemes meleg. Sőt, az altatás is könnyebb, a gyerekek ugyanis gyakran elbóbiskolnak a puha szőnyegen, a kellemes melegben. Ilyenkor nincs más dolgunk, mint óvatosan felvenni a csöppségeket és betenni őket az ágyba.

Összességében elmondható, hogy a padlófűtés egy olyan befektetés, ami hosszú távon messzemenően kifizetődik. Arról nem is beszélve, hogy a gyerekeink egészsége számunkra minden pénzt megér. Ezért egy percre sem bántuk meg, hogy belevágtunk, és minden ismerősünknek ajánljuk, hogy szereltessen be padlófűtést, főleg, ha gyerekesekről van szó.

Egy igazi otthon érzetét adja ugyanis, ami a kiegyensúlyozott gyerekkor kulcsa. Így a gyerekek fizikai egészsége mellett lelki egyensúlyuk is biztonságban van.