A gyerekkel is játszható online nyerőgép

A gyerektrendek folyamatosan változnak, és ez nem csak a ruhák terén, de minden másban is igaz. Egyszer még az a fiú a legmenőbb, akinek a legjobb legói vannak, majd az, akinek a legjobb autói. Most már az is ott van fő szempontként, hogy kinek a legjobb a telefonja. Amire nem számítottam, hogy még az én életemben be fog következni, az az, hogy a gyerekek közt már az online nyerőgépes játékok is trendinek számítanak, és mi, szülők léptünk elő arra, hogy megtanítsuk őket a felelőségteljes játékra.

A dologra akkor lettem figyelmes, amikor a fiam egy iskolai barátjával együtt jött haza, és arról beszélgettek, hogy egy nyerőgépen milyen pörgetésekkel lehet a legtöbbet nyerni. Természetesen megvártam, hogy a másik fiú elmenjen, mert neki nem vagyok az apja, de utána az én általános iskolás gyerekemet elővettem, és kikérdeztem, hogy mikor kerültek ők szembe nyerőgépekkel.

Kiderült, hogy ez a dolog már elég rég óta tart: az egyik gyerek, aki a suliba jár, kapott pénzt kölcsön a szüleire ahhoz, hogy online játékokkal játsszon, és ahova először regisztrált, az pont egy nyerőgépes oldal volt. Olyan hatalmas szerencsére volt, hogy egyetlen pörgetéssel megsokszorozta a szüleitől kapott pénzt, és amikor ezt elmondta az osztálytásainak, azonnal mindenkinek felcsillant a szeme, és mint általános iskolás gyerekek, kitalálták, hogy ők is ezt akarják csinálni.

Sokan kértek is kölcsön pénzt otthon, bár nem mondták el mire, és hetek óta tart az, hogy a gyerekek közt az számít trendinek, aki szokott online pörgetni.

Én sose akartam az a szigorú szülő lenni, és bár valószínűleg a legtöbb apuka ilyenkor leszidná a gyerekét, én úgy döntöttem, hogy megpróbálom inkább reálisan nézni a helyzetet. Elvégre be kell vallanom, hogy az online nyerőgépek egészen jó játékok is lehetnek, és nem rögtön eltiltani kell valakit, hanem megtanítani a felelőségteljes használatra.

Annak például örülhettem, hogy online játékokról van szó, és nem kaszinókba jár el a fiam, ahogy a fizikai épsége miatt is kéne aggódnom. Hisz ha nem találnak olyan helyet, ahol kulturáltan, úriemberek módjára tudja valaki élvezni a hobbiját, akkor valószínűleg egy nyerőgépért valamilyen rossz hírű kocsmába kell betérniük. Mennyivel jobb ehhez képest, hogy online nyerőgépekkel kezdtek el foglalkozni, és már rögtön találtunk is egy olyan szempontot, ami mentén a tudatos használatra lehet nevelni a fiatalokat: nem ugyanaz a játék akkor, ha a számítógép előtt ülve játssza, mintha valójában próbálná ki.

A legjobb ráadásul az az online nyerőgépekben, amire a fiatalok még nem is jöttek rá, mert senki nem volt valószínűleg olyan őszinte a szüleivel, mint az én fiam. Én így azonban elmondtam neki, hogy ha igazán ügyes, akkor még pénzre sincsen szüksége ahhoz, hogy játsszon ezekkel a játékokkal, mert vannak olyan nyerőgépek, amik ingyenesen is kipróbálhatóak, csak meg kell találni a helyet.

Amikor erre rákerestünk, akkor rögtön egy  olyan oldalt találtunk meg erre példaként, ahol online nyerőgépes játék volt a téma, ez egy gyűjtő oldal volt, amit meg is tudtam mutatni a fiamnak: rengeteg sok játék volt rajta keresztül elérhető, és szinte mindenhez volt ingyenes pörgetési lehetőség is. Ez azt jelentette, hogy amíg ezzel játszanak az osztályban, senkinek sincsen szüksége arra, hogy pénzt kérjen a szüleitől – persze, nyerni se fognak vele, de gyerekként szerintem ez a teljesen jó hozzáállás.

Azt nem gondolom, hogy mindenki így tenne az osztályban (valószínűleg a legtöbben amúgy se mondják el még az ingyenes oldalt se a szüleiknek, így lehetőségük sincs), de én még azt is vállaltam, mert úgy tartom igazságosnak, hogyha éppen én játszanék valamilyen online nyerőgéppel, akkor azt megmutatom a fiamnak is. Ugyanis, mióta megtaláltuk az onlinenyerogepesjatek.hu oldalt, én is rákaptam a pörgetésre: meg tudom érteni, hogy a gyerekek közt miért annyira trendi hirtelen ez a játékstílus, hisz annak az izgalma, hogy vajon sikerül-e valamilyen nagyobb nyereményt kipörgetnem, engem is magával ragad.

Így aztán ugyanazt a játékot játssza apa és fia – egyikőjük az ingyenes demo módokat, a másik pedig már a fődíjra is pályázhat akár. Ha bejön, akkor úgyis a családommal együtt költöm el, ha meg nem, akkor legalább együtt szórakozunk egy jól. Ilyen az, amikor a gyerekek divatja ragad át az idősekre.