A kézműves foglalkozás új sztárjai: szappan- és gyertyakészítés

szappanalap

Valószínűleg egyetlen szülőnek sem mondok újat azzal, hogy egy nyolcéves gyerek energiáit nehéz feladat lekötni. Az én kislányom viszont még az átlagosnál is sokkal aktívabb, így minden nap meg kell erőltetnem magamat, hogy valami újdonsággal álljak elő, ami lehetőség szerint lefoglalja néhány órára.

A lányom mindig is szerette a kreatív, kézműves jellegű elfoglaltságokat. Már jó ideje kutattam egy egyszerű, de szórakoztató és látványos kézműves hobbi után, de egészen mostanáig nem jártam sikerrel. A szappankészítés és gyertyaöntés személyében azonban ráleltem a tökéletes jelöltekre.

Kisebb problémát jelentett, hogy én magam soha életemben nem készítettem sem szappant, sem gyertyát, így nemcsak az alkotási folyamattal nem voltam tisztában, de még azt sem tudtam, egyáltalán milyen alapanyagokat és eszközöket igényel ez az új hobbi. Szerencsére a barátnőm, aki megismertetett a kézműveskedés ezen formájával, viszonylag tapasztaltnak számított már a témában, ugyanis hónapokkal korábban belekezdett a tanulmányozásába és a gyakorlati elsajátításába. Máris mondom, hogyan érdemes belevágni.

Alapanyagok

Az szappan- és gyertyakészítés folyamatának első és talán legfontosabb lépése az alapanyagok és egyéb kellékek beszerzése. Fontos ügyelni arra, hogy minőségi termékekkel és eszközökkel dolgozzunk, hiszen ha már ennyi munkát és energiát ölünk az elkészítésükbe, ki is akarjuk használni alkotásainkat. Egy darab szappan vagy gyertya tökéletes ajándék lehet, de akár mi magunk is hasznukat vehetjük, ezért hát ügyeljünk a minőségre!

A szappankészítés egyetlen létfontosságú hozzávalója a szappanalap, minden más csak adalék, amivel kedvünkre kreatívkodhatunk. Aki megbízható minőségű és környezetbarát szappanalappal szeretne dolgozni, annak azt javaslom, hogy keresse fel a Humanity Áruház webshopját. Ezen az oldalon megtalálható továbbá minden egyéb alapanyag és eszköz, ami a szappankészítéshez szükséges: színezők, szilikon öntőformák, spatulák, és még sorolhatnám. Ha pedig a legegyszerűbb utat szeretnénk választani, beszerezhetünk egy szappankészítő csomagot is a weboldalról, amely tartalmaz mindent, amire szükségünk lehet.

Amennyiben inkább a gyertyaöntésbe fognánk bele, a Humanity Áruház ebben is segítségünkre lehet. A webshopjukban megtalálható minden, amire csak szükségünk lesz: viasz, kanóc, színező- és illatanyagok és öntőformák is. Egy helyen hozzáférhetünk minden alapanyaghoz és eszközhöz, amelyet új hobbijaink igényelnek!

Ami engem illet, én kiemelten fontosnak tartom, hogy a kislányomat már gyerekkorától kezdve környezettudatosságra neveljem. Évek óta szelektíven gyűjtjük a hulladékot, komposztálunk és újrahasznosítunk, mert meggyőződésem, hogy egyéni felelősségünk is megóvni a bolygónkat és a gyermekeink számára élhetőbbé tenni. Éppen ezért tudom nyugodt szívvel ajánlani mindenkinek a Humanity Áruház kínálatát, ugyanis ez a cég környezetbarát termékeket árul, emellett pedig arra is figyelnek, hogy a csomagolóanyagaik minél kevesebb műanyagot tartalmazzanak. Fennállásuk óta 40%-kal csökkentették a felhasznált műanyag csomagolóanyagok mennyiségét, ami hatalmas eredménynek számít.

Természetesen fontos odafigyelni az ár-érték arányra is, de szerencsére a Humanity Áruház ebben a tekintetben sem okoz csalódást. A webshop rengeteg akcióval tud szolgálni, valamint hűségpontok gyűjtésével is további kedvezményekhez juthatunk. Ha például a Melt & Pour transzparens szappanalap 1 kg-os kiszerelését választjuk, 13 hűségponttal gazdagodhatunk. Akciókat sem nehéz találni a Humanity Áruház oldalán, ugyanis a baloldali menüsorban az “Akciós termékek” fülre kattintva rögtön válogathatunk a kedvezményes áruk között. Amikor én látogattam az oldalt, éppen igen kedvező áron lehetett hozzájutni a rózsás szappankészítő csomaghoz, ami hasznos lehet kezdő hobbiművészek számára is.

A szappankészítés és a gyertyaöntés menete

A szappankészítés menete nem túl bonyolult, így könnyű beletanulni, de fontos odafigyelni a folyamat minden egyes részletére – ebben jelenthet nagy segítséget a Humanity Áruház útmutatása. Ha rákattintunk egy szappanalapra, lejjebb görgetve találni fogunk egy szappanreceptet is, amely lépésről lépésre leírja, mi a teendőnk. A következő sorokban én is röviden összefoglalom, amit a Humanity Áruház, illetve a hozzá tartozó (és az oldal alján található linkre kattintva elérhető) Humanity Tudástár útmutatásából tanultam.

A Humanity Áruház azt javasolja, hogy első lépésként vágjuk kockákra a szappanalapunkat, és egy tűzálló edényben olvasszuk meg anélkül, hogy felforralnánk. Ha ez megtörtént, akkor adjuk hozzá a kiválasztott illatanyagot és szappanszínezéket. Ez a lépés természetesen elhagyható, de enélkül kiveszne a szórakozás a folyamatból, hiszen a színek és az illatok dobják fel az alkotásunkat. Ezek után pedig már nincs is más dolgunk, mint formákba önteni az olvadt masszát, és megvárni, amíg megdermed. Már készen is van a házi gyártású szappanunk a Humanity Áruház receptje alapján!

A gyertyaöntéssel kapcsolatban is számíthatunk a Humanity Áruház aloldalának, a Humanity Tudástárnak az útmutatására. Ebben az esetben nem részletezném a művelet lépéseit, de minden érdeklődő bizalommal fordulhat a webáruház könnyen követhető leírásaihoz.

A Humanity Áruház további termékei

Amennyiben pedig nemcsak új hobbink kellékeit szeretnénk beszerezni, és a gyertyakanócokon és szappanalapokon kívül más is érdekel bennünket, nyugodtan kukkantsunk meg az áruház többi ajánlatát is. Akinek hozzám hasonlóan célja egy környezettudatosabb életmód elsajátítása, annak ez a webshop igazi kincsesbánya lesz. Találhatunk többek között környezetbarát kozmetikumokat, élelmiszereket és tisztítószereket is — mindent, amire csak szükségünk lehet ahhoz, hogy korlátozott lehetőségeinkhez mérten tegyünk valamit a bolygónk megóvása érdekében.

Ami különösen megragadta a figyelmemet a Humanity Áruház kínálatában, az a számos természetes eredetű, környezetbarát mosási kellék. Aki számára fontos, hogy ruháit minőségi termékekkel tisztítsa, az biztosan talál magának ehhez megfelelő folttisztítót, mosódiót, vagy éppen mosószódát ebben a webáruházban. Emellett lehetőségünk van a Humanity Áruház termékeit felhasználva szappanon és gyertyán kívül különféle kozmetikumok elkészítésére is. Vásárolhatunk többek között tusfürdő és hajkondicionáló alapokat is, hogy aztán saját kencéket alkossunk a felhasználásukkal.

Ezenfelül akár különféle élelmiszereket is beszerezhetünk a Humanity Áruházból, mint például sót és a cukornál egészségesebb édesítőszereket. Az eritrit, amelyet 1 kg-os kiszerelésében is megvásárolhatunk a webshopból, tökéletes helyettesítője lehet a kristálycukornak, és kiváló eleme lehet az étrendünknek. Emellett válogathatunk többféle (Himalája, holt-tengeri) só közül is. Vásárolhatunk továbbá napraforgó- illetve kókuszolajat is a Humanity Áruházból, amennyiben egészségesebbé kívánjuk tenni étkezésünket.

A környezettudatosság kérdése és az árusított termékek széles skálája azonban nem az egyetlen szempont, amely miatt érdemes a Humanity Áruházat választani. Ahogy már említettem, az alapanyagok és eszközök kiváló minősége kulcsfontosságú, ez a webshop pedig csakis ellenőrzött, megbízható beszállítókkal dolgozik együtt, és minden áru az Európai Unióból (Spanyolországból, Hollandiából, Németországból, Olaszországból és Franciaországból) származik. Számos hazai termék is megtalálható az oldal kínálatában, így a magyar vállalkozásokat is támogathatjuk vásárlásunkkal.

Továbbá ha valakinek több információra, receptekre lenne szüksége szappanalapok, illatanyagok, színezékek és egyéb kellékek tekintetében, annak csak ismételten azt tudom javasolni, hogy nézzen szét a Humanity Tudástár oldalán. A Humanity Áruházban pedig minden áru alatt részletes leírást olvashatunk az adott termék felhasználásáról, tárolásáról, és egyéb jellemzőiről, amelyekre szintén érdemes figyelmet fordítani.

Kellemes szappankészítést és gyertyaöntést kívánok minden felnőttnek és gyereknek!