A legfontosabb, hogy legyen lakásbiztosítás

A legjobb barátom családjába a néhány hónapja érkezett meg a második kisgyerek, úgyhogy most aztán igazán nagy náluk a felfordulás. Én is ha csak tudok, és amennyire az időm engedi, ott vagyok, és segítek nekik, és még szerencse, hogy mostanában többet lógok náluk, mint egyébként szoktam, mert felhívtam a figyelmüket arra, hogy érdemes lenne átnézniük a lakásbiztosítási szerződésüket most, hogy egy új taggal bővült a család.

Persze, ahogy sejtettem ez nekik eszükbe sem jutott, de hát ki hibáztathatja őket, hiszen ilyenkor nyilván minden a feje tetejére áll, és talán a lakásbiztosítás a legutolsó gondolatuk, pedig ha jól meggondoljuk egyáltalán nem elhanyagolható részlet, és igen nagy jelentősége van, kiváltképpen ha egy család életéről van szó. Bármilyen előre nem látható kár esetén olyan anyagi teher kerülhet egy családra, ami rendkívül nehéz helyzetbe hozhatja őket, pláne, ha egy kisbaba van a családban, hiszen ez önmagában óriási kiadásokkal jár.

Szóval a barátom és a felesége újra átnézték a szerződésüket, és arra jutottak, hogy biztosítót váltanak, mert a lakásbiztosítás ajánlatok online kínálatában találtak nem egy olyat, amely a jelenlegi élethelyzetükhöz sokkal jobban passzol. Végül a Pannonsafe-re esett választásuk, mert elmondásuk szerint rendkívül széleskörű szolgáltatást nyújtanak. Ha felkeressük a honlapjukat online, további információt találhatunk lakásbiztosítás ajánlataikkal kapcsolatban.

Talán hihetetlenül fog hangzani, amit most mondani fogok, de mindössze egy héttel azután, hogy megkötötték a lakásbiztosítást, csőtörés volt a lakásukban, és milyen nagy szerencse, hogy éppen akkortájt váltottak, ugyanis az előző lakásbiztosításuk sokkal kevesebb dologra vonatkozott, és a csőtöréssel kapcsolatos károk megtérítését nem foglalta magában.

Természetesen a kezdeti reakciójuk az volt, hogy nagyon elkeseredtek, de végül minden jól sült el, mert a biztosító fizetett nekik. És bár nehézkes volt számukra a csőtöréssel járó minden kellemetlenség, és az azzal járó dolgok intézése, nagyon boldogok voltak, hogy még éppen időben szóltam nekik, különben most borzasztó nehéz helyzetbe kerültek volna anyagilag.

Éppen ezért is szóltam nekik, mert én is kerültem már kellemetlen helyzetbe, habár hála istennek egy sokkal kevesebb anyagi kárral járó eset kapcsán, de jól emlékszem, hogy milyen nagy segítség volt, hogy az anyagiak miatt nem kellett, hogy fájjon a fejem.

A Pannonsafe egyébként szerintem egy nagyon jó választás, hiszen a tizenhét éves szakmai múlt mellett kiterjedt partnerhálózattal, és kiváló országos lefedettséggel rendelkeznek: közel kétszáz munkatársuk több mint húsz irodában van jelen országszerte, így biztos lehet abban, hogy ha évek múltán tervezi felkeresni az üzletkötőket, meg fogja őket találni. Természetesen online és telefonon keresztül is fel tudja keresni őket, elérhetőségeikről bővebben a pannonsafe.hu-n tájékozódhat online, ahol egyben lakásbiztosítás ajánlataikat is megtalálja.

Lakásbiztosítás ajánlatok mellett pedig egyéb szolgáltatásokkal is rendelkeznek úgy, mint vállalkozói biztosítás, nyugdíjbiztosítás, lakástakarék, egészségbiztosítás, személyi kölcsön, lakáshitel vagy hitelkiváltás. 

Úgy gondolom, hogy mivel igen sok biztosítóval állnak kapcsolatban, mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb ajánlatot, bármilyen típusú biztosításról is legyen szó. Ami a legfontosabb, hogy ne mulassza ezt el megtenni, mert ahogy a legjobb barátom példája is mutatja, soha nem lehet kiszámítani, hogy milyen váratlan meghibásodás, kár keletkezik, és olyankor akár életmentő is lehet, ha van egy hiteles biztosító, amely képes megtéríteni a károkat.

Nem érdemes halogatni egy ilyen döntés meghozatalát, mivel – ahogyan a Pannonsafe weboldalán is olvashatjuk – sokat veszíthetünk vele. Az élet kiszámíthatatlan.