A repülés már a földön elkezdődik

A lányom osztálya kitűnő eredményekkel zárt az érettségin, így a gimnáziumuk igazgatója megjutalmazta őket egy úttal Párizsba, repülővel, ahogy ebben az iskolában évről évre szokás. Hatalmas a verseny az osztályok közt, hogy ők kapják a hatalmas fajsúlyú és megtisztelő ajándékot, amellyel kivívják nem csak a többi osztály, de a tanárközösség elismerését is. Anyukaként rendkívül büszke voltam a lányomra, ez nem mindennapi eredmény, amit elért a társaival.

Arra azonban nem számítottam, hogy mekkora feladatot ró rám, mint szülőre az utazás lebonyolítása. Sokáig volt olyan érzésem, hogy távolról sem igaz, hogy a repülés időhatékony lenne, mivel a szervezéssel az ember sokkal több órát és percet elveszteget, mint amennyit az úton magán nyer. A szabályozások a különböző poggyászok méretéről, az utastérbe felvihető élelmiszer és folyadékok mennyisége, és így tovább. A kitüntetett osztály munkaközösségének hatalmas fejfájást okozott, hogy honnan szerezzenek be olyan bőröndöket, melyek megfelelnek a szigorú biztonsági előírásoknak.

Mondhatom, több szülővel együtt én is valóságos szakértő lettem, ami a repülést illeti.

Sose ültem repülőn eddig, így nekem például valódi meglepetésként szolgált, hogy az egyes légitársaságoknak külön szabványaik vannak a kabin bőröndökre. Ez számomra először nonszensz volt, mert azt gondoltam, hogy ezt a repülők típusa határozza meg, de aztán világossá vált számomra, hogy a gépek belső kialakítása minden légitársaságnál más és más. A kabin bőrönd méretének dolga alapvetően döntőnek bizonyult, mivel pár centi eltérés is jelentős összegű büntetéseket von maga után.

Elhatároztuk a szülőkkel, hogy addig keresgélünk, amíg nem találunk olyan beszerzési forrást, amely mindannyiunknak rokonszenves és pozitív visszajelzéseket kapott. Az egyik apuka a Bagbox oldalát javasolta, ahonnan már többször rendelt bőröndöket. Nem utolsósorban a webshop is könnyen kezelhető, tetszetős dizájnnal, s itt légitársaságok szabványai szerint is kereshet az ember. Ez alatt a link alatt találtunk az egész osztálynak megfelelő méretű kemény- valamint puhafalú bőröndöt és kabin bőröndöt is: bagbox.hu/borond-105/kabin-borond-111. A precíz szervezést követően a párizsi kirándulás remekül sikerült, a sikeres osztály életre szóló élményekkel gazdagodott, Párizs csodás város!