Azt hittük, a Balaton sem segíti csillapítani az aggódásunkat, de tévedtünk

Sőt, nem is tévedhettünk volna nagyobbat! Máig vissza akarunk menni, ezért már egyeztetünk, hogy mikor vehetünk ki mindketten szabadságot, pedig nemrég estünk túl a következőkön, amiben igencsak elfáradtunk….

Szóval, sosem hittük, hogy valaha olyan szerencsétlenül járunk, hogy ott kell hagynunk családtagként szeretett cicánkat az állatkórházban egy rövid időre. És azt végül ilyen simán ki fogjuk bírni. De, sajnos be kellett szegénynél állítani a műtéte utáni gyógyszerkezelést a normális szintre, és még pihennie is kellett, ezért egy rövid időre el kellett búcsúznunk tőle.

Szerencsére már minden oké vele, és utólag nem bánjuk, hogy nem mondtuk le a másnapra tervezett, lefoglalt programunkat, mert az olyan jóra sikeredett, hogy ki tudtunk szerencsére teljesen kapcsolni. Így nem is készített ki minket az idegeskedés. Ha nem így alakult volna, biztos “tönkremegyünk” az aggódásba, de a vitorlás bérlés olyan jól sült el a BalatonPRO szervezésében, hogy mindenkinek könnyebb volt így. A cica is pihenhetett, mi jóban vagyunk a orvossal annyira, hogy többször is felhívhattuk, és közben jól éreztük magunkat, a nyugtató “hullámokon” hajózva.

Azóta, ezt a fajta programot, és a BalatonPRO egyéb szolgáltatásait javaslom gyakorta nem csak azoknak, akik boldogan és élményekkel telve akarják eltölteni a szabadságukat, hanem azoknak is, akik teljesen ki akarják takarítani a fejüket. Lazítani, felejteni és feltöltődni is pont olyan jó a vitorlázás, mint az eleve jó hangulatot a tetőfokára emelni. Voltatok már ilyen hajón, ami még a tenger hullámainak szelésére is alkalmas, és bámultátok már a Balaton közepéről a partmenti horizontot?

Ha kipróbáljátok a vitorlás bérlést, megértitek, hogy nem igaz, hogy a Balaton bármennyivel is kevesebbet tudna nyújtani, mint bármelyik közeli tenger Európának ezen a részén. Egy napos túralehetőségek is vannak a BalatonPRO-nál, és több naposak is ráadásul. Az egynaposon belül Siófokról el lehet jutni Tihanyra, Csopakra, vagy Balatonfüredre is. Egy nagyszerű ebéddel meg is lehet koronázni aztán a vízi túrát.

A több napos kihajózásokon pedig még messzebbre is el lehet hajózni, de a legjobb tényleg a fedélzeten lazulás szerintem. Mindenki más miatt rajong (a vitorlázás szerelmesei közül) ezért az egészért, de én szeretek elfeküdni, lecsukkott szemmel hagyni ringatni magam a vízen, vagy távolról bámulni a partokat. Nekem ez a legeslegjobb. Mi választunk a fedélzeten, mert a kapitány mindig szolgálatkész és tudja a dolgát.

Viszont írtam azt, hogy kiegészítő program is lehet az egészből, ha nem felüdülni megyünk, hanem eleve felfokozott már a hangulat. Itt inkább a fiatalokra gondolok, mert ezek a társaságok amúgy is bulizni jönnek, sokszor már jó kedélyűen a Balcsira. Nekik is javaslom, hogy forduljanak a BalatonPRO-hoz, mert miért ne lenne még felejthetetlenebb a várhatóan maradandó élmény, ha az esti bulizás előtt még ki is lehet hajózni, és a fedélzeten megkezdeni a hangolódást? Nem kell különválasztani ezeket szervezés terén, tényleg, a BalatonPRO egybeköti a vitorlás bérlés lehetőségét, és speciális karszalagokkal a szórakozóhelyre belépést! Minden ilyesmi megtalálható a programcsomgjaik között, így sokaknak lehet ez a nyár fénypontja. Nem először voltam náluk, tudom, mert sok mindent próbáltunk már és nem tudunk elszakadni. Bár ilyet korábban nem éltünk meg, hogy a rosszat felejteni mentünk vitorlásozni, de ez csak jobban elmélyítette a kötődésünket. A Balaton régen nem volt a kedvencünk, mert nem voltunk hekket evős strandolósok, de a BalatonPRO mindent megváltoztatott, mert élményeket adott, és támasz is tudott lenni. Hajózásra fel! A gondokat felejtsük el…