Egy ideig otthon maradnak a kicsik, amíg vásárolunk

Elindult a karácsony első hulláma, tele vannak az állványok csupa színes, világító játékokkal sok ezer mikulással és cukorral. Gyerekkel ezeken a sorokon végig menni egy rémálom tud lenni, szinte minden polcon van valami, amin megcsillan a szemük. Az a szülő, aki egy ilyen helyzetben 2 hónapig nyugodt marad, az év végi hajtásban, az előtt emelem a kalapom. Jó gyerekeim vannak, nem hisztiznek, ha nem kapnak meg valamit, egészen gyorsan végigszánkázunk egy-egy nagybevásárláson, de ez a karácsony előtti extra impulzus, ami őket is éri azért meggyengíti mindnyájunk akaraterejét. Ők is elkezdenek sírdogálni, ha valamit nem kapnak meg, a jézuskát sem terhelhetem le, hogy mindent, ami tetszik megígérem, hogy majd elhozza és néha én is elgyengülök, hogy mennyire örülnének neki, ha most hazaállítanék egy ilyen aprósággal és ilyenkor elvisz a vásárlási láz, veszek valamit a férjemnek is, találok egy szuper meglepit édesanyáméknak és kezdődik a káosz már novemberben. Én idén elhatároztam, hogy nem kérek ebből az őrületből, nem hagyom magam befolyásolni…

…de akkor hogyan csináljuk máshogy?

Auchan vásárló vagyok és mivel hozzánk újság nem érkezik (nem is annyira bánom, mert csak felesleges papír gyűlik belőle, úgyis elkeverjük valahová), ezért az online újságot szoktam böngészni az aktualitásokkal. Ehhez minden esetben az akciólesőt használom, mert praktikus, gyors, naprakész és mindent megtalálok amire szükségem van egy oldalon. A legfrissebb Auchan akciós újság szóróanyagából kényelmesen ki tudom gyűjteni mire van szükségem és tapasztalataim alapján, ha listával megyek kevésbé csábulok el. Például nem csak tésztáért megyek, hanem konkrétan egy kiválasztott márkájú tésztáért, ami éppen akciós és persze ezen kívül meg is felel nekünk, így nem ott kell keresgélnem, mi a legjobb ár-érték ajánlat. Igyekszem nagyobb bevásárlásokat tartani, egy héten egyszer megyek a boltba, ekkor mindent be tudok szerezni, ha éppen aktuális, akkor belefér a gyerekeknek szülinapra, névnapra valami kisebb játék, ha műszaki cikkre van szükségünk vagy lakástextilre azt is megtalálom, tudok venni virágot, ha vendégségbe vagyunk hivatalosak, ezért kedvelem nagyon ezt a bevásárlási formát, nem kell szaladozni több felé. Az akciólesőn össze tudom írni mit érdemes éppen venni tartós élelmiszerekből, ami jó, ha mindig van itthon, de a bankszámlám megköszöni, ha egy kis kedvezménnyel vásárlom meg őket. Az idén a karácsonyi dekorációs katalógust is végig néztem, feljegyeztem, mik tetszenek, miket érdemes majd beszerezni, több alternatívát is sikerült bejelölnöm, hogy ha valami időközben elfogyna, akkor legyen más opciónk is helyette.

A családunkkal a gyerekek megszületése óta nem ajándékozzuk egymást, hiszen az ünnep ezen része már teljesen róluk szól, el is viszik a showt minden évben. A szüleimnek szoktam tippeket adni az újságból, hogy mik jöhetnek szóba a gyerekeknek, ez is gyors így, mert csak átlinkelem, átlapozzák ők is, így biztosan nem vesszük ugyan azt. Nekik is van több választási lehetőségük és a gyerkőceink is örülni fognak mindennek. Anyukámmal azért nagy karácsonyi dekorálók vagyunk, így sokszor előfordul, hogy egy-egy kinézett akciós termékből nem csak a magam részére vásárolok, hanem neki is beszerzek egyet, csak olyan extrának. A férjemnek is gyorsan át tudom passzolni az akcióleső linkjét, hogy ő is pörgesse át az újságot, szükségünk van-e valamire, amit én elfelejtek, így jó esetben nem marad el semmi a bevásárlásból.

Ez a terv az idei őrületre, az biztos, hogy most egy rövid ideig a gyerekek nélkül járom az áruházakat, de a családi békének ez biztosan jót fog tenni.