Erről a weboldalról tudtam meg, lehet-e cége a lányomnak

Nagyon büszke vagyok a 14 éves lányomra, mert nemrég azzal az ötlettel állt elő, indít egy saját céget, amivel állatvédő szervezetek munkáját segíti majd. Amellett, hogy nagyon meghatódtam, kicsit lehűtöttem a lelkesedését. Ugyanis úgy gondoltam, 14 évesen nem lehet cége valakinek. Azt javasoltam, tegye félre az ötletet, amíg nagykorú nem lesz. De azért persze mindenkinek elmeséltem, hogy milyen csodálatos lányom van.

Az egyik ismerősöm miután végighallgatta a történetet, azt mondta, nincs igazam: 18 éves kor alatt is lehet cégtulajdonos valaki. Ajánlott is egy weboldalt, ahol tájékozódni lehet a cégalapítás feltételeiről és menetéről.

Segítség a cégalapításban és a tájékozódásban is

Az ismerősöm a https://topcegalapitas.eu weboldalt ajánlotta. Ez egy olyan weblap, amely alapvetően vállalja azt, hogy megadja az utolsó löketet egy cég elindításához: segít a papírmunka jogszerű lebonyolításában. Emellett pedig székhelysolgáltatással is foglalkozik. Vagyis ha már mindened megvan a kezdőtőkétől az ügyvezetőig, csak azt nem tudod, hol lesz a cég központja, ezt is igényelheted az oldalon. Ráadásul kétféle székhely közül is választhatsz. Ha úgy gondolod, az az igazi, ha a céged központja Budapesten van, lehetőséged van budai vagy pesti székhelyet kérni. Ha pedig inkább az vonz, hogy nem kell iparűzési adót fizetned, ebben is segít a topcegalapitas. (Természetesen akkor is alapíthatsz céget a https://topcegalapitas.eu-nál, ha saját székhelyet regisztrálnál, az ehhez szükséges nyilatkozatot kérés esetén eljuttatják neked.)

Az oldal azonban nem csak akkor válhat hasznodra, ha már minden készen áll a nagybetűs Induláshoz. Rengeteg fontos és nagyon informatív leírást olvashatsz ugyanis, amiből megtudod, pontosan hogyan zajlik egy cégalapítás, mi az, amit papírmunka előtt, és mi az, amit utána kell elintézned. Illetve van egy tájékoztató arról is, hogy kifejezetten a 2021-es évben milyen feltételekkel alapíthatsz saját céget.

Ebből a tájékoztatóból tudtam meg például, hogy valóban lehet egy cégnek 18 évesnél fiatalabb tulajdonosa is, ugyanis csak az ügyvezetővel szemben él az a kitétel, hogy nagykorúnak kell lennie.

Persze egyáltalán nem könnyű feladat egy saját cég megalapítása

Számomra nagyon szimpatikus volt a https://topcegalapitas.eu oldalban, hogy egyáltalán nem tesznek úgy, mintha a cégalapítás csettintésre megvalósítható dolog lenne. Tájékoztatóik és leírásaik által bárki számára nyilvánvaló lesz, hogy ezt nem lehet csak úgy felelőtlenül lezavarni.

Az oldal többször is figyelmeztet rá, hogy mik azok a dolgok, amiket egy ügyvédnek vagy egy könyvelőnek mindenképpen el kell intéznie. És rámutat arra, hogy ha ezeket elmulasztják, vagy azt mondják róla nem szükséges, akkor ott kell hagyni őket.

A https://topcegalapitas.eu tehát mindenképpen szakszerű segítséget nyújt. Az oldalon érdemes körülnézni akkor is, ha egyelőre csak ismerkednél azzal, hogyan is zajlik egy cég megszületése a valóságban. Én mindenképpen szétnézek még az infók között. Utána pedig mindent meg fogok tenni azért, hogy a lányom már 14 évesen megvalósíthassa az álmát, és saját cége lehessen.