A gyerekek szakértelme, infó itt

Miért van az, hogy a gyerekek sokkal jobban értenek a mostani dolgokhoz, mint mi? Hogy ez mit is jelent pontosan? Gondolom már te is észre vetted, hogy milyen gyors a felfogásuk a kicsiknek, és hogy mennyivel könnyebben megértenek dolgokat, mint mi felnőttek.

A nagymama szokta mondani, mikor valamit nem tud, és Gréti pattan hogy megmutassa neki a tévén, vagy mondjuk a számítógépen. A kicsiknek sokkal jobban rá van állva az agyuk arra, hogy lonely-428380_640a számítógép hogyan működik, mit hogyan kell.

Persze nem mindig arra használják, amire kell, de ezt mindenki tudja. A lányom sokszor böngészi az internetet, hol ezért hol azért. Már olyan is előfordul, hogy az iskolában olyan házifeladatot kapnak mondjuk, hogy keressenek rá egy meghatározott dologra, és mentsék el. Vagy gyűjtsenek adatokat valamiről. Mi még észbe sem kapunk, amikor ők már csinálják is.

Emlékszem a fiam Dani szerette már kicsinek is a számítógépet. Sokszor azt gondolom túl sokat is ült előtte, de végül az is igaz, hogy a szakmája is az lett. Na de a lényeg az, hogy már alsó tagozatban észre vette a tanító néni, hogy van hozzá érzéke, és elkezdte tanítani különböző rajzoló programon, és vitte is versenyekre. Már olyan kicsinek. Ma már ha valami gondom van, legalább van kinek szólni. Egy kattintás ide, meg oda, infó itt… és már készen is van.

Persze mindenkinek más fontos. Gréti, aki most 9 éves, a legnagyobb gondja az, hogy most hogyan is hordja a haját, és éppen melyik ruhát vegye fel. Ami este megfelel, mert mi előre kikészítjük a ruhát, az már reggelre mégsem lesz megfelelő sok esetben. Nem egy alkalommal volt már harcunk belőle, hogy de igen is azt kell felvenni, mert másra már nincs idő keresgélni. Este még van erre idő, hiszen nem mindegy, hogy mibe megy másnap. Komolyan azt gondolom, hogy egy nő már kislány korban is az, csak mér a személyisége nem fejlődött ki teljesen. De fontos a ruha, a smink, a haj, hogy minden rendben legyen. Hiszen minden kislány vágyik arra, hogy szép legyen, és csinos, csak hagyni kell egy kicsit érvényesülni. Persze mértékkel, hiszen mégis csak egy kislányról van szó.