Ha gyerekek vannak a házban, semmi sem egyszerű, a vízszerelés sem

Nálunk márpedig vannak, méghozzá három kis lurkó mászkál a házban. Nem így terveztük a feleségemmel, amikor még fiatalon elképzeltük az életünket, de az első gyermek akkora öröm volt számunkra, hogy nem tudtuk abbahagyni. Addig addig, hogy három kicsi született, és nem is alakulhatott volna jobban. De az élet bizony nem egyszerű egy hét, egy négy, és egy két éves gyerekkel. Bármennyire is szeretjük őket, bizony probléma is van rendesen. De ettől csak jobb lesz, ez mind sok szép emlék.

Viszont a szülők életének masszív része a sok probléma is, amiket lehetőleg mielőbb meg kell oldani. Nem feltétlen a taníttatásra és a 200 fős lagzira gondolok egyből. Az majd jön, amikor jönnie kell. Sok kis apróság merül fel nap, mint nap. Itthon maradt az uzsonna, nem megy a beadandó, matektanár kell, és jövőhéttől többet kér a lovarda is az edzésért. Apróságok, de sok van belőlük.

A legutóbbi probléma, ami felmerült, egy lefolyódugulás volt. Elsőre nem tűnik nagy dolognak, de képzeld el milyen, ha öten vagytok egy házban, és az egyetlen fürdőkádból nem folyik le rendesen a víz, és a tusolás egy kész türelemjáték. Na ez bizony probléma, amikor már a hét éves fiadon is látod, hogy stresszeli a dolog, és felhívja rá a figyelmed, hogy “apa, ezt sürgősen meg kell csináltatni”. És igaza is volt, ezt nagyon gyorsan orvosolni kell. Neki álltam volna egyedül, de a vízszerelés nem egy egyszerű szakma, tőlem pedig kiváltképp távol áll. Fel is hívtam egy haveromat, aki profi az ilyenekben, és meg is ígérte, hogy 5-6 nap múlva kijön és ránéz. Na mondom az szuper, csak 5 nap, köszi!

Nyilván kellett egy SOS megoldás, de ötlettelen voltam. Ekkor jött az üzlettársam, aki mutatott egy céget, ami többek között vízszereléssel is foglalkozik. A vizgazfutesszerelo24.hu röviden az a cég, ami megmenti az életed, még kilátástalan helyzetben is, amikor már az összes reményt elengedted. Mesélte a kolléga, hogy nemrég hirtelen volt vízszerelésre szükségük otthon, volt egy kisebb csőtörés a fűtésrendszerben. Nem olyan kellemes, ha ez a probléma hetekig áll fent. De hihetetlen módon az említett cég néhány óra alatt el is hárította a bajt, és még garanciát is vállalt a munkájára.

Na erre volt most nekünk is szükségünk. Napok óta szenvedtünk a nyavalyás lefolyóval, ez nem mehetett volna tovább így még két napig, mert felgyújtjuk a házat. Felmentem a cég honlapjára, és megnéztem mivel foglalkoznak pontosan, és miket írnak magukról. Az első, amit megtudtam, hogy víz, gáz, és fűtésszereléssel foglalkoznak, bár ez evidens volt a nevüket tekintve. A vízszerelés menüpontra kattintottam, ahol három nagy ábra ragadta meg a figyelmem először, és mindhárom elég szimpatikus volt, sőt, egyedi. Azt az érzést keltették bennem, hogy nem egy átlagos vállalkozásról és szolgáltatásról van szó.

vízszerelés

Az első ábra azt írta, hogy lehetőség van akár egy órán belüli kiszállásra! Egyetlen órán belül! Fel is hívtam a vízszereléssel foglalkozó haveromat, aki már nem is volt annyira haver, miután elmondtam neki, hogy ilyen is van, és inkább ne jöjjön. A második ábra azt reklámozta, hogy a cégnél van ügyeleti szolgálat, azaz 24 órán át bármikor hívhatod őket. Még hajnalban is felveszik a telefont, és segítenek. Tiszta 112. Ami egyébként jogos, mert a víz, gáz, és fűtés is lehet olyan probléma forrása, ami életmentő beavatkozást igényel. A harmadik kis ábra pedig azt írta, hogy 30 év tapasztalattal rendelkezik a cég, ami elég erős bizalommal tölti el az embert. Harminc év tapasztalatot nem lehet lekörözni, és ez egy olyan eleme a piaci versenynek, ami nem megvehető. A tapasztalat időbe kerül, és az idő pedig mindenkinek egy árban van. Ez a cég pedig megvette mind a harminc évet, elég borsos áron, a munka árán. Le a kalappal!

Aztán ahogy lejjebb görgettem, azonnal olvashattam is a biztatást a cég részéről, hogy bátran hívjam fel őket, mert vészhelyzet esetén akár egy órán belül nálam is vannak, és profi, szakszerű segítséget nyújtanak. Tudnak segíteni vízvezeték szerelésben, csatornázásban, WC szerelésében, javításában, cseréjében, kádfelújításban és cseréjében, csaptelep és mosdó szerelésben, cserében, és bojler vagy kazán javításában, cseréjében is. Nem kis portfólió. Ha kicsit haladsz lejjebb, akkor segítenek azt is eldönteni, hogy mire van szükséged a szolgáltatásukból, azzal, hogy melyikőjüket milyen problémával tudod keresni.

Én is viszonylag gyorsan megtaláltam, hogy nekem mire van szükségem. Mintha tudták volna, oda volt írva, hogy “nem folyik le a víz a lefolyóból?” Nem semmi, gondolatolvasás. Hát pont ezért kattintottam az oldalra! Nem folyik le a víz a lefolyóból, és nagyon szeretném már, ha lefolyna. Szóval kattintottam a menüpontra, ami tovább irányított egy másik oldalra! Jöjjön végre egy kis vízszerelés nálunk is, itt van már az ideje! A cég itt is egyetértett velem, és leírta, hogy a dugulás bizony a legkellemetlenebb probléma, ami egy háztartásban jelentkezhet, és illik gyorsan kijavítani a hibát. Leírták azt is, hogy létezik profi munkás is, és nagyon béna is, akit jobb, ha nem keresel, mint az én haverom, hogy vegyünk egy példát is.

Amikor részletesebben kitért a honlap az én problémámra, kiemelte, hogy ilyenkor jobb hívni a szakit, és nem nyúlni mindenféle vegyszerhez, meg Googlezni mindenféle házi praktikát, ami Józsi tuti módszere a dugulásra. Én ezeken sajnos már túl voltam nagy elkeseredésemben, de reméltem, hogy majd helyrehozzák a hibákat, amiket elkövettem, és ha totál leamortizáltam az amúgy sem csúcs állapotban lévő lefolyót, azt is megjavítják.

Nem volt más hátra, fel kellett hívnom őket. Reméltem, hogy tényleg extrém gyorsan számíthatok a segítségükre, és akár már aznap elhárítják a problémát. Megtalálható az oldalon a számuk, vagy lehet kérni visszahívást SMS-ben, vagy az űrlapon. Én inkább a leggyorsabb és legegyszerűbb megoldást választottam, és már csörgettem is őket. Gyors válasz a túloldalról, rövid beszélgetés egy szakemberrel, akinek hallottam a hangján, hogy tudja mit csinál, és már le is egyeztettük, hogy este, mire hazaérek a munkából, ők is ott lesznek a háznál. Ha én tudtam volna, hogy ez ilyen egyszerű, és ennyi idő alatt is lehetséges ezt megoldani…

Pontosan ahogy ígérték, érkeztek is a szerelők, még aznap este. Viszonylag gyorsan elhárították a problémát, de nem összecsapták a dolgot. Ez nekik sem érdekük, mondom, hogy miért nem! Az a helyzet, hogy garanciát vállalnak arra, amit csinálnak! Ez természetesen arra motiválja őket, hogy legyenek alaposak, mert ha nem, azzal csak maguknak termelnek plusz munkát. Neked pedig azért jó, mert tudod, ha fizetsz a munkáért, akkor az profin el is lesz végezve. Szóval viszonylag gyorsan, de profin elvégezték a munkát a szakemberek, akik kijöttek megmenteni a családunk életét. Nagyon hálás voltam a munkájukért, és elégedett is voltam vele.

Egy-két apróság még, ami nem tűnik nagy dolognak, de elég pozitív, és nem mindennapi dolog a szerelők körében. Ilyen például az, hogy nem számolnak fel kiszállási díjat ha van munkavégzés, és kapsz számlát, méghozzá olyat, amit elfogad a biztosítód is. Valószínűleg, ha a szomszédból hívod át a srácot, aki azt mondta, hogy tutin tudja mi a megoldás a bajodra, lehet nem ad majd számlát, és a biztosítód sem szívesen fedezi majd így a költségeidet. De alapból is érdemes inkább profikra bízni a dolgot, mert a vízszerelés nem gyerekjáték. Ha pedig profit keresel, itt van ez a cég, akiket már én is bátran ajánlok mindenkinek Budapesten és Pest megyében! Ilyen szolgáltatást nem fogsz másikat találni, ez biztos. Akár víz, gáz, akár fűtésszerelésről van szó, ugyanolyan profizmussal, gyorsasággal, és alapossággal állnak a dologhoz! Én elmentettem a számukat, minden ilyen élethelyzetben, őket fogom először keresni!