Hobbiból hivatás székhelyszolgáltatással

Még a gyerekem születése után kezdtem el hobbiként azt a tevékenységet, ami ma már a hivatásommá vált, és ezért nagyon hálás vagyok. Ez az elfoglaltság pedig a hímzés volt. A babám születése után azt éreztem, hogy kell nekem valami kikapcsolódás, egy olyan elfoglaltság, ami egy kicsit eltereli a figyelmem a mindennapi mókuskerékről. Mindig is érdekelt a hímzés, így eldöntöttem, hogy a gyerek alvásidejében nem takarítok, főzök, és egyéb házimunkát végzek, hanem elkezdek hímezni, hátha kirángat a fásultságomból. Jelentem, működött. Egyre több mindenkinek tetszettek a munkáim, és kezdtek érkezni az első megrendelések. Egy idő után úgy döntöttem, hogy érdemes lenne erre egy vállalkozást alapítani. Csak az volt a bökkenő, hogy nem nagyon tudtam hozzákezdeni.

Szerencsére ekkor rátaláltam a szekhelyszolgaltatas24.hu oldalára, ami megragadta a figyelmemet. A székhelyszolgáltatás újlengyel egy olyan szolgáltatás, amelyet ha igénybe veszünk, nem kell iparűzési adót fizetnünk. Ugyanis ez egy olyan település Magyarországon, ahol egyedülálló módon az önkormányzat nem szed iparűzési adót. Ez mindenképpen vonzónak hangzott számomra. Ennek tudatában nem lepődtem meg, amikor olvastam, hogy több nagy cégnek is Újlengyel a székhelye. Főleg ezek a nagyvállalkozások tudnak sokat spórolni így, hogy nem kell iparűzési adót fizetniük. Emellett van székhelyszolgáltatás Budapesten is, nem csak Újlengyelen. Értelemszerűen az újlengyeli szolgáltatás egy kicsit drágább, de szerintem megéri mindkettő árát kifizetni, ha cserébe egy csomó terhet levesznek az ember válláról. De milyen terhekről is van szó?

Gondolom, sokan vagyunk úgy vele, mint én először voltam, hogy azt sem tudtam, eszik vagy isszák-e a székhelyszolgáltatást. A szekhelyszolgaltatas24.hu olyan lehetőséget kínál a vállalatoknak, hogy meghatározott féléves díj ellenében egy csomó olyan dologban segítenek, ami alapvetően a mi dolgunk lenne. Gondolni kell itt az egészen kicsinek tűnő dolgoktól kezdve a nagy segítségekig. Nekem például nagyon meglepő volt, amikor megtudtam, hogy a hatóságok milyen komolyan veszik, hogy a cégtábla rendesen látszódjon a közterületről. Olyan banálisnak tűnhet elsőre, mégis nagyon fontos, ha az embernek saját vállalkozása van. Ha fontos küldeményünk érkezik, amiatt sem kell fájjon a fejünk, ugyanis átveszik helyettünk, elkerülve ezzel a felesleges sorban állást. Ez a küldemény be fog kerülni a szekhelyszolgaltatas24.hu adatbázisába, ott iktatják, majd eljuttatják nekünk elektronikusan és postai úton is. Így aztán tényleg nem lehet panasz a biztonságra.

Szerintem az egyik legnagyobb előnye ennek a szolgáltatásnak az előbb felsoroltakon kívül, hogy nem kell adminisztrációt fenntartanunk, ezzel elkerülve a plusz kiadásokat. Már pedig ez a kicsinek tűnő dolog is nagyon sokat tud jelenteni egy, az enyémhez hasonló kisvállalkozás esetében. Ebből következik, hogy ha ne adj Isten, hatósági kényszerintézkedésre kerülne sor, azt is nekik kell tűrni, nekünk nem kell elviselni az otthonunkba váratlanul betoppanó hatóságokat. Illetve olyan ügyvédi kapcsolati hálóra tett szert a szekhelyszolgaltatas24.hu az évek során, hogy nem volt még olyan ügy, amelyet együttes erővel ne tudtak volna megoldani. A weboldal végigolvasása után mérlegeltem, és arra jutottam, hogy nekem személy szerint megéri kifizetni a féléves díjat a szolgáltatásért cserébe, mert egy csomó olyan tehertől szabadítanak meg, ami az érdemi munkától vonná el az időt. Végül a kettő közül a székhelyszolgáltatást újlengyelen választottam, mert számításaim szerint nekem az éri meg. Azóta, hogy először igénybe vettem ezt a szolgáltatást, már eltelt egy kis idő, és még mindig nem bántam meg.