Íme, minden, amit a kisállat biztosításról tudnod kell, ha te is gazdi vagy

Én bármit megadnék a kisállatom egészségéért, hiszen nekem Ő egy teljes értékű családtag. Szerintem sokan vagyunk ezzel így és úgy gondolom, hogy ez a normális. Amikor vásárolunk, vagy örökbe fogadunk egy kisállatot, akkor vállaljuk azt is, hogy mindenképpen vigyázni fogunk rá, hogy mindent megteszünk azért, hogy a lehetőségeinkhez képest a legjobban gondoskodni tudjunk róla.

Nálunk a kisállat ugyanolyan családtag, mint bárki, és ugyanannyira szeretjük, mint a család többi részét. Azt hiszem, ezt négylábú, okosabb állatoknál könnyebb érezni, de egy halat sokszor nem kezelnek családtagként, és csak azért, mert nem tud jelezni, ha valami nincs rendben a tartásával, sokszor helytelenül is tartják.

Sajnos nagyon sokan vannak, akik nem gondoskodnak megfelelően a kisállataikról, nem tájékozódnak a tartásukról és sokszor emiatt megbetegednek az állatok. De van, amikor annyira elhanyagolják, hogy amiatt kell valamilyen orvosi beavatkozás.

Egyre több elhanyagolt, borzasztó körülmények között élő állatot lehet látni mostanában, és sajnos egyelőre nem is tudjuk ezt megfékezni. A felelős állattartás népszerűsítését is a feladatomnak tartom, hiszen ha az emberek jobban megismerik, mivel jár egy kisállat, akkor kétszer is meggondolják, hogy be tudják – e vállalni.

Egy kisállat ugyanis nem csak aranyos. Vannak igényei, foglalkozni, törődni kell vele, nem szabad elhanyagolni. A kisállat tartásának komolya anyagi vonzatai is lehetnek. Na nem arra gondolok, hogy a hörcsögnek eleséget kell venni, mert ezek a költségek nem igazán jelentősek. Addig nincs is gond, amíg az állat nem lesz beteg.

Abban egyet érthetünk, hogy fajtól függetlenül az összes kisállat kezelése elég sokba kerül. Vannak, akik a komoly anyagi vonzata miatt nem törődnek a beteg állattal, inkább lemondnak róla, beadják menhelyre vagy elaltathatják, pedig pár kezelés után akár teljes életet is tudna élni a kisállat.

A felelős állattartáshoz az is hozzátartozik, hogy a gazdik nem mondanak le a kiskedvencünkről csak azért mert beteg, vagy mert elköltöznek és nincs neki hely. Egy felelős gazdi a kisállattal együtt tervezi az életét. Szóba sem jöhet egy olyan ingatlan, ahol nem tarthatja meg.

Azzal is számolni kell egy kisállat örökbefogadásakor, hogy időnként el kell vinni orvoshoz, ennek pedig költségei vannak. Ha pedig esetleg beteg lesz, akkor is ki kell fizetni a kezelést.

Én ezért ajánlom a felelősen gondolkozó gazdiknak a kisállat biztosítást. Ennek a részleteiről a https://www.pannonsafe.hu/ oldalon olvastam.

A kisállat biztosítás a folyamatos, havidíj fizetése ellett rengeteg vizsgálatot, műtétet teljes egészében, vagy részben fedezhet, így nem ró komoly anyagi terhet egyszerre a gazdira.

A https://www.pannonsafe.hu/ oldal egyébként egy biztosításokkal foglalkozó cég honlapja. Ennél a cégnél össze vannak írva a biztosítások fajtái, vannak biztosítás kalkulátorok, mindent összegyűjtöttek ide, amivel meg tudják könnyíteni a biztosítás választás menetét.

Rengeteg anyaguk van, érdemes mindet átolvasni, ezek tele vannak hasznos információkkal.

A https://www.pannonsafe.hu/ oldalon lehet elérhetőségeket is találni. A cég pénzügyi tanácsadással is foglalkozik, ezért be is lehet jelentkezni hozzájuk egy konzultációra is, amelynek a során segítenek átlátni a pénzügyi helyzetünket, hozzásegítenek a céljain megvalósításához, tanácsokat adnak befektetés vagy hitel ügyben is.

Nagyon jó kis oldal, sokat tud segíteni egy ilyen konzultáció, például hitel felvétel előtt, de a legegyszerűbb biztosítások kiválasztásában i nagy segítség lehet az oldaluk vagy a személyes konzultáció.

Közel sem egyszerű eligazodni a biztosítások világában, hiszen mindenhol vannak kisbetűk, vannak kivételek, mindig alaposan meg kell nézni, hogy melyik biztosítás mire való, melyiket mikor kell megkötni. A https://www.pannonsafe.hu/ oldalon mindenféle biztosításról vannak fent anyagok, sok blogbejegyzést is írtak biztosítás és hitel témában, az alapokat szerintem meg lehet érteni ezeknek az átolvasásával.

A https://www.pannonsafe.hu/ oldalon néztem meg, mi is az a kisállat biztosítás és mit tud, mire lehet használni.

Mivel egy felelős gazdinak fontos a kiskedvence, mindenképpen érdemes elgondolkoznia azon, hogy miből és hogyan tud kifizetni egy hirtelen fellépő betegség esetén egy számlát. Ahogyan mi, úgy a kiskedvenceink is betegek tudnak lenni és ilyenkor mindenképpen orvosi ellátásra szorulnak, ami nagyon magas költségekkel járhat.

A kisállat biztosítás lényege, hogy a kötelező orvosi látogatásokon kívül ( kötelező féregtelenítés, kötelező oltások) eső orvosi számlákat részben vagy teljes egészében kifizetik.

Természetesen nem fizetnek mindent, fontos, hogy figyelni kell, mik a feltételei a biztosításnak, ugyanis, ha mondjuk nincs meg a kisállat kötelező oltása, akkor nem fognak fizetni.

Hazánkban jelenleg úgy lehet kisállat biztosítást kötni hogy ki kell terjeszteni a kisállatra a lakás biztosítást. Számos biztosítónál van már erre lehetőség, lehet náluk kérni a biztosítás kiterjesztését, de ha olyan biztosítónál vagyunk, akinél nem lehetséges ez, új szerződést kell kötnünk, valószínűleg más biztosítónál.

Ha teljesen új biztosítást kell kötni, akkor a https://www.pannonsafe.hu/ oldal a segítségetekre lehet, itt minden le van írva a lakásbiztosításokról is, ők pedig tudják, melyeket lehet kisállatokra is kiterjeszteni.

A kisállat biztosítás az úgynevezett biztosítási esetekben nyújt jelentős anyagi segítséget. Ahogyan írtam, a kötelező orvosi látogatásokra nem vonatkozik, de mondjuk baleset vagy betegség esetén kifizeti a biztosító az orvosi vizsgálat, műtét és akár a gyógyszerek költségeit is, ezzel nagy anyagi terhet levéve a gazdi vállairól.

Ami még szerintem nagyon jó egy ilyen biztosításban az az, hogy a biztosító kapcsolatai miatt a kisállat akár egy jobb ellátásban is részesülhet, hiszen ők ismerik a legjobb klinikákat, így mi is értesülhetünk róluk.

Sajnos van, hogy hiába a sok erőfeszítés, gyógyszer és kezelés, elpusztulnak az állatok. Ilyenkor is fizet egy bizonyos összeget a biztosító, így akár nagyobb testű állatok esetén ebből ki tudjuk fizetni a temetést.

A biztosítás megkötésekor egyébként vállalni kell a rendszeres féregtelenítést, a kötelező oltásokat, a mikrochipelést és alá kell írni, hogy a kisállat nem rendelkezik semmilyen születési rendellenességgel, már meglevő betegségekkel.

A biztosítási csomagok minden biztosítónál egyediek, de általában három fokozat van. Mindig van egy alap, egy közepes és egy nagy csomag. ezek nem állják a rutin vizsgálatok költségeit, de mindegyik mást foglal magában és természetesen más havidíjjal jár.

Kérdésként fel szokott még merülni, hogy bármilyen orvoshoz vihetjük-e a kisállatot. Természetesen igen, hiszen a kiskedvenceknek általában jót tesz, ha mindig ugyanahhoz az orvoshoz visszük őket, nem szoktak a biztosítók állatorvost megnevezni, de fontos, hogy itt számlát kell kérnünk a kezelésről a biztosításban megnevezett módon.

Akkor van gond, ha utazunk, magunkkal visszük a kisállatunkat és külföldön éri baleset. Nincs nagyon olyan biztosítás, ami kifizeti a külföldi orvos öltségeit, ezért ilyenkor különösen figyelnünk kell kiskedvencünkre, mert a kisállat biztosítás nem terjed ki a határon túlra, így egyértelmű,hogy orvoshoz is itt kell vinni.

A kisállat biztosítások nagy hányada csak kutyákra vagy macskákra vonatkozik, mivel ők még mindig a legnépszerűbb háziállatok, de már kezdenek megjelenni más állatokra is érvényes biztosítások.

Szerintem nagyon jó, hogy vannak már kisállat biztosítások, és így ha beteg lesz a kisállatunk, mindenképpen meg tudjuk adni neki a legjobb ellátást, nem lesznek anyagi korlátai ennek.

A kisállat biztosításokról mindent el lehet olvasni a https://www.pannonsafe.hu/ oldalon, hiszen én is innen tájékozódtam ebben az ügyben. Tanácsokért, ajánlatokért pedig nyugodtan lehet keresni ezt a céget. Főleg, hogyha lakásbiztosítás váltással is járna a kisállat biztosítás.

Egy lakásbiztosítás esetében sokkal több a lehetőség, mint egy kisállat biztosításnál, sokkal több mindenre kell figyelni a megkötésekor, sok a buktató, sok benne a változó.

Fontos, hogy bármilyen biztosítás is kötünk, mindig alaposan nézzük át, hogy mire terjed ki, de nem csak erre fókuszáljunk. A biztosításokban mindig vannak kivételek, így ezekre is megéri figyelni, mert néha speciális esetekben ezen kivételek miatt eshet el a biztosított a biztosítási pénztől.

Mindig nagyon körültekintőnek kell lenni a biztosítások megkötésénél és én azt javaslom, hogyha nem vagyunk biztosak a döntésünkben, akkor inkább egy profival beszéljük át dolgot.

A https://www.pannonsafe.hu/-nél nagyon sok profi biztosítási és pénzügyi szakértő dolgozik, akik sokkal jobban értenek a biztosításokhoz, mint bármelyikünk. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, akkor érdemes az egyikükkel konzultálni, hiszen el tudja mondani, melyik biztosításnak mi az előnye, melyiknek mi a hátránya, vagy tud ugyanolyan biztosítást ajánlani, mint a meglévő, csak olcsóbban.

A https://www.pannonsafe.hu/ segítségével spórolni is lehet. Néha csak 1-2 ezer ft a különbség a biztosítások havi díjai között, de ha bele gondolunk, ez éves vagy 5 éves szinten elég nagy differencia tud lenni. Mindig érdemes hosszútávon is kiszámolni, hogy mennyit fogunk fizetni, és mennyit fizet a biztosító, ha kárunk történik.

Alapos tervezést igényel a biztosítás kötés, ezért javaslom egy szakértő bevonását is. Amikor én kötöttem meg a lakás biztosításomat, én is a https://www.pannonsafe.hu/ céggel egyeztettem, mert nem voltam biztos benne, hogy melyik biztosítás éri meg a legjobban, hiszen rengeteg van.

Aztán persze újat kellett kötnöm, mert nem terjedt ki a kisállatokra is. Ez ugyanis nem volt mindig így, most ette fel a legtöbb biztosító cég opciónak a kisállat biztosítást is, én pedig nagyon örülök ennek, mert ha elterjednek a kisállat biztosítások, nem fognak kitenni beteg állatokat, mert túl drága az orvosi számlájuk, ezzel lehetőleg csökkenni fog a kóbor állatok száma is.

A kisállat biztosítás nagyszerű találmány, tényleg nagy segítség tud lenni. Nem törvényszerű, hogy a kedvencünk balesetet fog szenvedni az élete során vagy beteg lesz, de jobb felkészülni a váratlanra, mint kellemetlen anyagi helyzetbe kerülni.

https://www.pannonsafe.hu/
https://www.pannonsafe.hu/