Költséghatékony áramellátás az állatkórházban is

Rendszeresen szoktam önkénteskedni egy állatkórházban. Gyerekkorom óta nagyon szeretem az állatokat és fontos számomra, hogy ezt időről időre ilyen módon ki is mutassam. Sajnos azonban egy ilyen állatkórházat üzemeltetni nem két fillér, így folyamatosan pénzhiánnyal küzdenek. Azonban talán a javaslatom segítségével ők is tudnak egy kicsit lefaragni a költségeikből.

Nemrég végre végeztek a kivitelezők a házam felújításával. Már egy ideje érett a dolog, ugyanis még a nagymamámtól örököltem a házat és ráfért már egy kis korszerűsítés. Ebbe beletartozott minden: nyílászárók, fűtés, külső-belső festés és persze egy napelem rendszer telepítése. A napelemes berendezést a NapelemRendszer.info segítségével sikerült megtervezni és kivitelezni. Ez egy nagyon egyszerű néhány lépcsős folyamat volt. Először, amikor megtaláltam a NapelemRendszer.info elolvastam néhány cikket és bejegyzést, hogy egy kicsit többet megtudjak a témáról. Nagyon érdekesek voltak a cikkek, valóban hasznos információkat osztottak meg bennük a napenergiáról, az elektromos autókról, napelem rendszerekről és még sok minden másról.

A következő lépés az volt, hogy kitöltöttem a NapelemRendszer.info oldalán található űrlapot. Igazán hatékonyak, mert nem kellett sokat várni és fel is vették velem a kapcsolatot. Leegyeztettünk egy időpontot az ingyenes felméréshez. Erre azért volt szükség, hogy megállapítsák, hogy megfelel-e a házam a napelem rendszer telepítéséhez szükséges kritériumoknak. Ez alatt érteni kell a ház tetőszerkezetének állapotát, a tájolását, a tető dőlésszögét továbbá, hogy van-e esetleg bármi a közelben, ami árnyékot vethet a napelem panelekre. Ezenkívül a pontos elektromos fogyasztásomat is megkérdezik, hogy tudják milyen teljesítményű rendszerre lesz szükségem. A NapelemRendszer.info munkatársa pontosan érkezett a felmérésre.

Napenergiával nagyszerű spórolni

Miután elvégezte a vizsgálatot elmondta, hogy minden rendben van, hamarosan neki kezdhetnek a napelem rendszer telepítésének. Még annyit kérdezett, hogy fog-e mostanában változni az elektromos fogyasztásom. Mondtam, hogy szeretnék venni majd egy elektromos autót és örülnék neki, hogyha otthon tudnám tölteni. Azt mondta erre, hogy nincs akadálya, akkor ez alapján fogják kiszámolni, hogy milyen teljesítményű legyen a napelem rendszerem.

A NapelemRendszer.info munkájának köszönhetően minden a megbeszéltek szerint zajlott a napelem rendszer felszerelése során. A napenergia használatának a hatását már néhány hónap után érezni lehetett a számlákon. És miután megérkezett az elektromos autóm, utána még határozottabb csökkenésnek indultak a kiadásaim. Épp ezért gondoltam, hogy javasolni fogom az állatkórháznak is, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel. Hosszútávon a zöld energia nemcsak költséghatékonyabb megoldás, hanem mivel megújuló energiaforrás, ezért hozzájárul a Föld védelméhez.

Az állatkórházban lelkesen fogadták az ötletemet és ők is áttanulmányozták a NapelemRendszer.info weboldalát. Amikor megint mentem önkénteskedni, boldogan mesélték, hogy hamarosan elkezdik náluk is a napelem rendszer telepítését. Nagyon jó érzéssel töltött el, hogy a NapelemRendszer.info szolgáltatását tudtam nekik ajánlani és ezzel segíteni egy jó ügyet.