Különleges divatbemutatón voltunk

fashion-238802_1280Az egyik barátnőm ruhatervezéssel foglalkozik. Igaz nem komoly szinten de szeret rajzolgatni. Kapott egy meghívót egy divatbemutatóra, ahol különlegességek is lesznek. Mivel van lehetősége vendéget vinni, így megkérdezte, hogy nincs-e kedvem vele menni?. Mivel még soha nem voltam ilyenen, és kíváncsi voltam rá, úgy döntöttem elkísérem.

Késő délután kezdődött a divatbemutató. Elég flancos felhajtás volt. Még utána svédasztalos vacsit is kaptunk.

A bemutató maga, egy hotelben volt. Mivel szép nyári estének néztünk elébe, nyár révén, így kint volt maga a rendezvény. A hotel medencéjén keresztül építettek egy kifutót, kifejezetten erre az estére. Nagyon menő volt, megfelelő fényekkel ellátva.

Számos tervező ruháit vonultatták fel. Voltak közte jók is, és nekem nem tetszők is. Persze nem vagyunk egyformák, de azokat a ruhákat, amelyek már túl extrémek, és a hétköznapi embernek lehetősége sincsen felvenni, elég unalmasnak találtam. Már kezdtem magam elunni, ezért úgy döntöttem, hogy a kint kialakított koktél pulthoz megyek, és kérek magamnak valami szívderítő innivalót. Kata barátnőmet hagytam csak bámészkodni, hiszen tudtam, hogy neki ez nagyon tetszik, és az ő elgondolása szerint, sok hasznos dolgot is tud tanulni. Bár ha rám hallgatna, soha többet nem jönne el egy ilyen bulira mert ő ennél sokkal ügyesebb, csak végre el kellene hinnie magáról.

A bárpultnál szóba elegyedtem, a pultosokkal. Nekik sem jött be annyira  felhozatal, de ez csak egy munka volt az ő számukra. Alig vártam, hogy leléphessünk, de még túl kellett esni a nagy durranáson, a meglepetésen, az nélkül tudtam, soha nem lesz esélyem elrángatni a barátnőmet innen. Egyszer csak lekapcsolódtak a fények, és csend lett. Nem is értettem, hogy mi történt, azt hittem valami ökör véletlen lekapcsolta a világítást.

Egyszer csak dübörgések hallatszódtak, nem is egy, de még mindig sötét volt. Azt nem tudtam felmérni, hogy hány motor is szólhatott, de hogy kétkerekű járgány volt, az biztos. Egyszer csak felkapcsolódtak a lámpák, a motorokat megvilágítva, és olyan közel voltak hozzánk, hogy meg is lepődtem. A tervezők ültek a motorokon, egy egy vezetővel ellátva Igazán mutatós volt, még én is oda voltam tőle.

Természetesen, ez is része volt a shonak, ami igazán jól sikerült. Később, ennek a motoros boltnak a szórólapját osztogatták, ha ide kattintasz, meg tudod, hogy melyikét. Gondolom, nekik is lehetett valami közük a shohoz, esetleg mint szponzor.

Végül minden jól sikerült, a barátnőm boldog volt, hogy elmehetett erre az eseményre, én csak egy rövid ideig untam magamat, de azt is elütöttem, egy kis koktélozással, így azért elég jól telt az este. Nem mondom, hogy minden hétvégén eljárnék egy ilyen bemutatóra, amit amúgy dög unalomnak találtam, de néha érdemes kivételt tenni azért.