Liqui moly-al a gyerek biztonságáért a kocsiban

Mint gyakorló anyuka nekem is rendszerint nagy fejtörést okoz, hogyan fogom lefoglalni a gyerkőcömet a nyári szünet ideje alatt, gondolom, ezzel nem vagyok egyedül. Rengeteg tábor közül lehet választani, minden csak attól függ milyen vastag a pénztárcánk. Az én kisfiam nagyon szeret sportolni, aminek nagyon örülök, ezt az apukájától örökölte aki már totyogósként nagyon sokat játszott vele a kertben, főként labdajátékokat. A labda iránti szeretete megmaradt, leginkább focizni szeret.

Emellett nagyon szereti már baba kora óta a vizet, ez gondolom egyrészről annak köszönhető, hogy jártunk vele babaúszásra, amint lehetett már kerestem is tanfolyamot és vittük is egyből. Eleinte sokat vacilláltam, hogy el merjem-e vinni, mert a fórumokon sok negatív dolgot olvastam róla, de emellett persze legalább annyi pozitívat is, így a mérleg nyelve inkább affele hajlott, hogy próbáljuk ki. Én személy szerint nem bántam meg, az olvasott rémisztgetések közül szerencsére semmi nem következett be, viszont nagyon élvezte a picúr, és ez minden pénzt megért.

Szerencsére azon szerencsések közé tartozom, akinek nem kellett a tömegközlekedést használva eljutnia a babaúszás helyszínére, kocsival sokkal egyszerűbb ezt megoldanom , nem kell föl és le erőltetnem a babakocsit, ami különösen azokon a buszokon okoz gondot ami nem alacsonypadlós. Gondolom, minden anyuka egyetért velem, hogy kevés segítőkész emberrel találkozni manapság, aki szó nélkül felajánlja a segítséget és nem végignézi, hogy az anyuka hogy szenved.

Szóval áldom az eget, hogy ezektől a procedúráktól meg vagyok mentve azáltal, hogy kocsival járok. Én tipikus nőnek vallom magam, bevallom, hogy egy kicsit sem konyítok különösebben az autókhoz, annyi még megy, esetleg ha kifogy az ablakmosó folyadék, akkor azt tudom pótolni, de nagyjából megáll itt a tudomány részemről. Ezt a feladatot abszolút a férjemre bízom. Neki van egy már régóta bevált weboldala ahonnan szokta az autóhoz szükséges adalékanyagokat és mindenféle autóápolási és karbantartási termékeket rendelni. Ezen az internetes felületen liqui moly termékeket árulnak, mi már csak erre esküszünk.  Ami még érdekes lehet, hogy nemcsak gépkocsihoz való termékeket találhatunk itt, hanem motorkerékpárhoz, hajóhoz is megtaláljuk ugyanezeket. Emellett a liqui moly kertészeti és bio árukat is kínál ugyanitt, tehát érdemes szétnézni és egyszerre megrendelni mindent, amire csak szükségünk lehet. Mivel a gyereket sokat viszem autóval és nyáron persze elkerülhetetlen, hogy klímát használjunk, nagyon fontosnak tartom az egészségünk megőrzése szempontjából, hogy a klímaberendezés az autóban mindig rendesen karban legyen tartva. Évente kétszer használom szintén erre a célra a liqui moly termékeit. Klímatisztító sprayt és a klíma olajat is rendszerint innen szerzem be.

Így már, hogy tudom, rendesen karban van tartva a kocsi, nyugodt szívvel szállítom vele szemünk fényét. Most a foci mellett nagyon kacérkodunk az úszással, ugyanis a fejébe vette, hogy vízilabdázó szeretne lenni, mert minden „mi leszel, ha nagy leszel” kérdésre ezt vágja rá. Én nagyon örülök, hogy ennyire szereti a sportokat, és nem a videó játék és tévé előtt szeretne naphosszat tespedni. Bár én ezt úgy gondolom, hogy abszolút nevelés kérdése, valamint ha jó példát mutatunk, az nagyban befolyásolja a dolgokat. Így tehát elkezdtünk foci mellett úszásra is járni és majd rábízom, hogy a későbbiekben mennyire szeretné egymás mellett a kettőt párhuzamosan csinálni. Persze azt sem szeretném, ha ez később a tanulás rovására menne, igyekszünk megtalálni az arany középutat ebben is, remélem sikerülni fog. Nagyon fontosnak tartom a sport mellett, hogy a tanulmányi eredményei is jók legyenek, ugyanis sose tudni mit hoz az élet. Én remélem, hogy sikerült valóra váltania az álmát, amiben maximálisan támogatni fogom, de egy másik verzióra is fel kell készülni, amiben a sport csak másodlagos.

Így idén nyáron két táborban is részt vesz, nem nehéz kitalálni, hogy ez egy foci és egy úszó tábor. Ilyenkor azért nagyon nehéz szívvel engedem el, hiszen az emberben mindig benne van a félsz, hogy vajon mi történhet szemünk fényével, amíg nem a mi felügyeletünk alatt van, de hát meg kell tanulni elengedni őket erre a kis időre.

A különböző táborokon kívül nagyon jó alternatívát jelentenek a nagyszülők is, amennyiben annyira szerencsések vagyunk, hogy még köztünk vannak. Nálunk Istennek hála teljes a létszám a családban, így legalább két-két hetet ott tölt a nyár folyamán, természetesen rájuk sokkal szívesebben bízom, mint szinte teljesen idegenekre a táborokban. Szerencsére még semmi rossz tapasztalat nem ért minket a táborozások alkalmával.