Milyen számítógépet kapjon a gyerek?

Modern világban élünk, ahol minden szülőnek szembe kell néznie a gyermekei különleges igényeivel. Én az első saját mobiltelefonomat 18 évesen kaptam, az öcsém már 12 évesen telefont szorongatott a kezében, ma pedig már az alsó tagozatos gyerekek táskájában is megtaláljuk ezeket a gyakorlatilag “mini számítógépnek” számító telefonokat. Komoly szülői döntés, hogy vajon hány évesen engedélyezzük az internethasználatot a csemetéinknek, de azt le kell szögezni, hogy ezt nem lehet már a végtelenségig húzni. Aki lemarad, az kimarad, és a többi gyerek bizony kiközösítheti azt, aki nem képes tartani az iramot.

Honnan jött ez a téma most nekem?

A gyereknek bizony számítógép kell

Nincs mit tagadni ezen, a kiskamasz lányaimnak már saját számítógépre van szüksége. Nem elégszenek meg az egész család által használt laptoppal, a saját szobájukba zárkózva akarnak a gép előtt ülni, hiszen a magánéletük jelentős része már a virtuális térbe helyeződött át. Lehet ezt szeretni és nem szeretni egyaránt, de nem lehet ez ellen mit tenni. Mindig annak a híve voltam, hogy amit nem tudok megakadályozni, annak az élére állok, hogy legalább felügyelni tudjam a folyamatokat. Pontosan ezért döntöttem úgy, hogy az új számítógépeket én magam fogom kiválasztani, és nem hagyom, hogy teljesen fölöslegesen vetessenek meg valamit velem a lányaim.

Nehéz ma jó számítógép üzletet találni

Meglepő, de épp ma, a technológia aranykorában sokkal nehezebb jó PC-t találni, mint annak idején, amikor még magamnak kerestem. Egészen egyszerűen olyan nagy a választék, hogy nehéz eldönteni, melyik számítógép üzlet megbízható, és melyik próbál átverni. Hosszas keresgélés után döntöttem végül úgy, hogy a PCMENTOR-t fogom választani, mivel ez az oldal tudott igen komoly múltjával és garanciáival meggyőzni.

Csak 2018-ig több mint 10.000 ügyfelük volt – az már egy kész város! Ráadásul Budán is van üzletük, épp az I. kerületben, ami külön pluszpont, hiszen ha utólag szervizelni kéne majd a gépet, akkor is tudni fogom, hogy hova kell majd fordulnom.

A számítógép üzlet tehát megvan – már csak egy gép kéne

számítógép üzlet

Bevallom, ez már sokkal inkább szülői, mint inkább technikai kérdés volt. A technikai részleteket inkább az üzlet szakértőire bíztam, én ehelyett arra gondoltam, hogy szülőként milyen gépet érdemes venni a gyerekeimnek. Először is tudtam, hogy asztali gépet akarok adni nekik, nem pedig laptopot, mivel nem akarom, hogy folyton magukkal hurcolásszák mindenhova, és elveszítsék, eltörjék, stb. Arról nem is beszélve, hogy ha magunkkal vinnénk a nyaralásokra, akkor valószínűleg ki se mozdulnának a szállodai szobából, hanem csak a képernyőjét bámulnák.

Abban is biztos voltam, hogy egy egyszerű, otthoni gépet akarok, nem pedig egy brutális gamer számítógépet: még csak kiskamaszok, semmi szükség nincs rá, hogy beszippantsa őket a játékok világa – ami valószínűleg amúgy is a tanulás rovására menne.

Azt viszont tudom, hogy egy jó számítógép hasznos társ lehet az iskolai feladatok elvégzésekor, ezért nem akartam túl buta gépet sem adni. Pontosan arra van szükség, hogy a szövegszerkesztők, illetve az ehhez hasonló alap programok, na meg az internet rendesen fusson rajta. Ezért örültem, amikor a számítógép üzlet honlapján megtaláltam a legalapabb, mégis kifejezetten minőségi elemekből felépített számítógépet, ami tökéletesen megfelel az igényeimnek – ráadásul nagyon kedvező áron is elérhető.

A karácsonyi ajándék letudva

A PCMENTOR honlapján ki is választottam a gépet, úgyhogy már alapos elhatározással mentem a budai számítógép üzletükbe. Persze nem kellett nagyon sietnem, hiszen messze van még a nagy karácsonyi őrület, úgyhogy teljesen időben voltam. Viszont felmerült bennem, hogy ha már a lányoknak veszek valamit, akkor igazán meglephetném magamat is egy új géppel. A 6 éves laptopom már nem működik éppen a legjobban, pedig többet voltam már vele szervizben, mint a kocsimmal. Persze lehet, hogy a PCMENTOR-hoz kéne elvinnem végre, de úgy döntöttem, inkább veszek egy újat magamnak is. Elég jó garanciák vannak, ráadásul külön tetszik, hogy némi felár ellenében nem csak beüzemelik nekem, de akár a korábbi laptopomról is átmásolják a fontosabb adatokat – amire azért a munkám során szükségem lenne.

Még nem döntöttem el, melyiket fogom venni magamnak, mivel eléggé válogatós vagyok ezen a téren, és a gyerekekkel ellentétben nekem ez egy munkaeszköz. Még gondolkozni fogok rajta, hogy milyen kell nekem, de az biztos, hogy ezt is ettől a számítógép üzlettől fogom megvenni.