Nagyra nőtt családhoz nagy léptékű megoldások kellenek

A baráti körünkben, és nálunk, együttvéve már 9 (!) gyerkőc van. Ez, a szülőkkel együtt már 15 ember. El tudjátok képzelni, milyenek nálunk a nagy összejövetelek. Pláne, hogy szeretünk ajándékozni, de azt még megoldjuk valahogy. Mi felnőttek, természetesen elfogadtuk, hogy amikor így összegyűlünk egy kis kertipartira például, már csak a gyerekek kapnak egy kis apróságot, ajándékként, annak örömére, hogy újra együtt vagyunk. Ők igazán örülnek ennek, és nem csak szimbolumként kezelik, ahogy mi kezelnénk amúgy is.

A sütés-főzés ennyi emberre azonban már nagyobb feladatot rótt, amíg meg nem találtuk az rdealer.hu-t.

Ott olyan eszközök is beszerezhetők, amik nem egy hagyományos családi konyhát tudnak modern, korszerű konyhává tenni, hanem akár egy nagyobb kantint is, vagy egy elegáns éttermet. Esetleg cukrászdát, fagyizót, szeletkiadós minipizzázót, és lennének még tippjeim, kinek, kiknek érdemes szétnézni náluk.

Az a helyzet, hogy nekik még húsipari gépeik is vannak, meg csomagolástechnikai eszközeik. Szóval tényleg érthetitek, hogy a legmagasabb szinten foglalkoznak, kereskednek ilyesmikkel – ritka az ilyen vevő, mint mi (azt hiszem). Bár ezt őszintén szólva nem is tudom én innen megítélni. Hogy pontosan kik vásárolnak ott. Mi tulajdonképpen azért gondolkodunk eleve nagyobb léptékben, mert egy családi kis éttermet akarunk nemsokára létrehozni, viszont, ettől még bárkit érdekelhet a gasztronómián belül ez a professzionális szint (sokan tudnának jól használni egy nagyobb turbo hőlégkeveréses sütőt), úgyhogy nem érzem haszontalannak, hogy szóltam róluk. Ha már a nagyobbak úgy is mind tudnak a létezésükről. Mert ők aztán tudnak! Én is úgy kaptam a jelzést az Rdealer meglétéről, hogy egy étteremtulajdonos barátunk őket dicsérte gyakran.

A “húsipar” és a “csomagolástechnika” alatt egészen meghökkentő, hogy érdeklődő átlagfelhasználóként ilyen dolgokról tájékozódhatok, olvashatok, ilyesmiket nézegethetek. Mert érdekel, ha nem is én leszek az egyik legnagyobb felvásárolójuk. De olyan kis szimpatikus felületeket hoztak létre, mintha tényleg mindenkit ki akarnának szolgálni, és ez megnyerő. Ki is akarnak, nyilván, engem csak az egész dolog újdonság-ereje lepett meg. Már nem annyira eldugott és ködbe burkolózó a gasztronómia magas szintjének ezen csodálatos világa, hogy mi, átlagemberek nem férhessünk hozzá!

Szóval Maja Bőrözőgép és HENKOVAC vákuumcsomagoló gép is készleten található a hőlégkeveréses sütő mellett. Viszont van Faema E61 2 karos kávéfőzőjük is például, amit még a hőlégkeveréses sütő mellett meg szeretnénk venni, szóval a kicsiktől a nagyokig, tényleg MINDENKINEK ajánlott nézelődni ott, az Rdealer.hu oldalon.

Én amúgy is nagy támogatója vagyok az étterembe járás helyett, az otthoni mesterfokú konyhaművészet elsajátításának. Kellenek az eszközök is mindenképp, de nincs is annál jobb, mintha a kimerítő, mégis élvezetes munka gyümölcseként élvezhetjük végül a finom ebédet. Ezért én azt vallom, hogy ez egy jó hobbi, és kifizetődő beruházás. És igen, elismerem azt is, hogy ha nincsenek profi, éttermi kellékek és eszközök, akkor nem lesz éttermi minőség, de ha van ilyesmink, állítom, hogy nem kell mesterszakácsnak lenni! Az is különlegessé teszi az éttermek felső 10%-át talán (mármint a mesterséf), de nagyon el lehet kapni lelkes, gyakorlott amatőröknek profi eszközökkel otthon is a fonalat!

A gyerekekkel pedig így lehet egész fiatal korban máris megszerettetni a minőségi ételeket, hogy aztán ne a trashfoodra vágyjanak. Az is meg fogja kísérteni őket, mert ugyebár az a menő, de ha egyszer rákapnak az igazán jóra, azt nem fogják a műanyag érzetű hamburgerre lecserélni később. Főzzetek, süssetek együtt, figyeljetek oda, tanuljátok meg mi fán terem a minőségi gasztronómia, és az a családnak is mindig egy nagy élmény lesz!