Nemcsak a cicánk került kórházba, de még az autónk is

Senkinek sem kívánom azt az érzést, amikor nagyon aggódunk valakiért. Az egyik legrosszabb dolog, ami történhet, hogy valaki akit szeretünk, bajban van, beteg lesz, kórházba kerül. Még akkor is, ha ez a valaki nem egy ember, hanem a háziállatunk. A kiskedvenceink gyakran szinte családtagnak számítanak, és ugyanúgy féltjük őket, aggódunk az egészségükért. Mi is nagyon megijedtünk, amikor tavaly a cicánk, Mici rosszul volt. Azt vettük észre, hogy kedvetlenné vált, nem evett, nem játszott velünk, csak feküdt és sokat nyávogott. Eleinte azt hittük, biztosan csak fáradt. Azonban egy idő után gyanakodni kezdtünk, hogy valami nincs rendben vele, ezért elvittük az állatorvoshoz. Az állatok gyógyítása meglehetősen nehéz, mivel ők nem tudják elmondani az orvosnak, hogy mi a baj, hol fáj… Nekünk szerencsénk volt, mert egy nagyon jó állatorvoshoz került a cicánk, viszont sajnos rossz hírt kaptunk: meg kellett műteni. Ehhez pedig több napra bent kellett hagynunk őt az állatkórházban. Az egész családnak nagyon hiányzott, üres volt a ház nélküle. Ráadásul, ha nem lett volna így is elég baj és idegeskedés, még az autónk is elromlott. Nem is tudom, mi lett volna, ha az interneten nem találunk rá a Méta Autószervizre.

Az volt a szerencse, hogy ezen a honlapon nagyon könnyen és gyorsan tudtunk időpontot foglalni. Találtunk rajta egy online időpont kérő rendszert, amelynek segítségével telefonálás és sorbanállás nélkül kaptunk időpontot. A felület egyébként is nagyon megtetszett nekünk. Szép és rendezett weboldal volt, világosan megfogalmazott és jól látható címekkel, érthető szövegekkel. Sok képet is elhelyeztek rajta, ezzel érdekesebbé és látványosabbá téve az egészet. Ha már képekről van szó: galéria is tartozik a honlaphoz. Nekem személy szerint nagyon fontos, hogy ha valamit vásárolok az interneten (legyen szó akár termékről, akár szolgáltatásról) először lássak róla képeket. A Méta Autószerviz galériája segített elképzelni, hogy hol fogják javítani a kocsit, milyen körülmények között, és sokat számított a bizalom kialakításában is.

A “Szolgáltatások” című oldalon megnézhettük, hogy mi mindennel foglalkoznak a szervizben. Elérhető állapotfelmérés, ellenőrzés, autó diagnosztika, hibakód kiolvasás, autó villamosság szerviz, Klímatöltés, tisztítás, fertőtlenítés, fék, fényszóró, futómű javítás, gumicsere és gumiszerviz, kipufogó, kuplung, lengéscsillapító hibáinak megoldása, valamint olajcsere. Mindegyik szolgáltatást képpel illusztrálták, és jól látható, kék színű, “Ez érdekel!” feliratú gombot helyeztek el mellettük, amelyre rákattintva bővebben is olvashatunk róluk. Innen tudtam meg például, hogy milyen jelek utalnak arra, hogy Klímatöltés vagy javítás elvégzése lehet szükséges autónkban. Fontos figyelni például, ha a hűtés nem megfelelő, ha kellemetlen szagot érzünk a légkondi működése közben vagy csak általánosságban az autó belső terében.

Amellett, hogy a szolgáltatások leírásánál is tájékoztatnak a szerelési folyamatokról, az általuk használt eszközökről és berendezésekről, az egyes alkatrészek működéséről, a weboldalon egy blogot szintén elhelyeztek hasonló céllal. Itt hosszabban és részletesebben olvashatunk cikkeket autós témákban. Ezáltal a honlap olyanok számára is hasznos lehet, akiknek éppen nincs semmilyen problémájuk az autójukkal, vagy pedig egyáltalán nincs kocsijuk, csupán érdekli őket a téma.

Mici cicánk után a családi autónkat is “kórházban” kellett hagynunk egy időre, azonban nem bántuk: tudtuk, hogy a szervizben profi munkatársak dolgoznak, a legmodernebb eszközök segítségével. Később pedig már egy megújult, hibátlan kocsival hozhattuk haza a cicát, aki azóta is kitűnő egészségnek örvend.