Segítő kezet a gyengének – történetek a jóságról

Mostanában gyakran csodálkozok rá, hogy a szociális érzékenység, a törődés foka mennyire megemelkedett, mióta a fejlett világ elért hozzánk. A járvány idején hajlamosak voltunk sokan kétségbeesni, hogy mennyire kiszolgáltatottak vagyunk, és ha nem vigyázunk, mekkora bajba kerülhetünk, de mostanság jó példák árnyalták ezt a bennem kialakult érzetet. És vallom, mindig ez húzódott a dolgok mögött, csak néha hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla, mennyi erő és jóság van bennünk, hogy segíthessünk.

Annyi szívmelengető dologról hallottam, amitől visszatért a hittem abba: soha nem látott mértékben használjuk jó dolgokra, szélesedő körű lehetőségeinket, méghozzá az egészségügyben is… A feleségem legjobb barátnője gyakori vendég sajnos a helyi állatkórházban, idősödő cicája miatt, aki nagyon legyengült, emiatt nem szabad altatni, így viszont nem tudják kihúzni szegény fájós fogait, így enni is nehézkes neki. Mindig szinte könnybe lábadt szemmel meséli, hogy micsoda türelemmel és szeretettel fordulnak hozzájuk, és bármely állat is megérdemli, hogy akár hetente, minden alkalommal, mikor szüksége van rá, mindent megtegyenek, hogy szebbé tegyék a napjait.

A másik történet szintén Veszprémhez kapcsolódik, illetve annak környékéhez. Egy veszprémi ismerősöm újságolta lelkesen, hogy megtalálták a megoldást egyik szerettük alkoholproblémájának leküzdésére. Szőcön, ami közel van hozzájuk, egy addiktológiai és családkonzultációs központban próbálnak majd segíteni neki olyan emberek, akik nem csak tanulták, korábban meg is élték ennek a nehézségeit. Tehát mindent átlátnak a problémakörrel kapcsolatban. Ez olyan hely (Felépülők – Családi Felépülési Központ), ahol egy veszprémi konzultáció és hosszas győzködés után fogják fogadni, mindenki előzetes megelégedésére. A – család részéről történt – hosszas győzködést persze nem érdemes félreérteni. Az addiktológus magánrendelés eredménye nem volt kérdés, de az ebben szenvedőt mindig nehéz meggyőzni, lássa be: szüksége van a segítségre. Hiába a tökéletes körülmények, amikről a kívülálló könnyen megállapíthatja, hogy ideálisnak tűnnek, a felepulok.hu oldal hosszasan leírja nekünk, mire számítsunk és hogyan érdemes segítenünk, mert ilyesmire csak kevés ember vehető rá azonnal. Olykor a szégyenérzet miatt, olykor azért, mert maga sem látja be, hogy már segítségre van szüksége. Ezért javaslom az következő link felkeresését bárkinek, aki családtagként nem tudja mi tévő legyen, katt tehát ide: Addiktológiai konzultánsok | Addiktológus magánrendelés.

Addiktológiai konzultánsok | Addiktológus magánrendelés

Az ottani addiktológiai konzultánsok csapata, és az intézmény tulajdonában álló komplexum 28 napos felépülési programot kínál (utógondozással) azoknak, akik már eljutottak odáig, hogy nem képesek hosszabb időszakokra, tartósan távol tartani maguktól az alkoholt. Az alkoholizmus kezelése ugyanis olykor lehetetlen feladat, ha az ember egymaga kell megküzdjön a démonaival. Ahogy írtam, a felepulok.hu-n természetesen ez ügyben keresni is lehet őket, a szakembereket. Hívhatja őket leszokni vágyó, vagy családtag, aki aggódik. Kipróbált módszerekkel sajátíttatják el azt, hogyan tud bárki eltávolodni szenvedélye tárgyától, az italtól. Mindez turistamentes környezetben történik, mégis zöldövezetben. A 28 napos időszak bentlakásos. A diszkréció mindenek felett – akár valami ilyesmi is lehetne a szlogenjük, annak alapján, amit olvastam róluk a felepulok.hu honlapon.

Nem csak Veszprémből keresheti meg őket az érdeklődő. Állapotfelmérésre a fővárosban is van mód és hely, de a telefonos kapcsolatfelvételt mindenkinek a figyelmébe ajánlanám, aki úgy érzi, kezd kétségbeesni, vagy csak fáj neki látni, hogy valamelyik szerette nem tud megszabadulni az alkoholfüggőségtől. Egyéni és családi konzultációk, profi addiktológiai konzultánsok, diszkrét addiktológus magánrendelésen tehát a felepulok.hu jóvoltából!