Tárhely domain – gyermeki könnyedség, felnőtt megbízhatóság

A legjobb barátom tegnap egy olyan cross-biciklit talált a neten a kisfiának, amilyet én még nem is láttam. Teljesen úgy nézett ki, mint egy crossmotor, csak bicikli méretben és persze épp csak olyan magas felépítménnyel, hogy egy 5 éves is könnyedén használatba tudja venni. Nem teketóriázott sokat, felhívta az eladót, nagyjából 3 perc alatt megbeszélték a részleteket és 1 órán belül már a barátoméknál volt ez a csodakerékpár. Mondanom sem kell mekkora volt az öröm…

Ha egy kicsit távolabbról nézzük a dolgokat, ez az ügylet sem jöhetett volna egy jó weboldal nélkül, ahol ezek a remek ajánlatok össze vannak szedve egy helyre. És mi kell egy jó weboldalhoz? Természetesen tárhely domain.

Mindig kell lennie egy olyan felületnek, ahová minden adatot el lehet helyezni az adott honlappal kapcsolatban. Ez kvázi egy virtuális lakcím, ahová mindent el lehet pakolni, ami egy weboldallal kapcsolatos. Hiszen ahhoz, hogy villámgyorsan fusson és frissítsen egy honlap, ahhoz kell egy megfelelő háttértároló, ahonnan az éppen szükséges adatokat gyorsan elő lehet hívni.

Ehhez megfelelő tárhely domaint szolgáltat számunkra a RackForest. Ez egy olyan budapesti cég, akik tárhellyel és mindenféle szerverszolgáltatással foglalkoznak. A fővárosban több helyen találhatók szerverszobáik, ahol több nagyteljesítményű és rendkívül gyors számítási kapacitással rendelkező szerverek vannak. Ezeket lehet bérelni, vagy rajtuk tárhelyet bérelni, illetve arra is van náluk lehetőség, hogy a saját szervereinket helyezzük el náluk. Hiszen ezeknek a komoly berendezéseknek igen nagy igényük van, ami a helyet illeti. Nem csak méretben, de ellátottságban is. Gondoljunk csak bele, itt nem történthet meg az, hogy áramszünet van és csak ezért rengeteg tárhely és így webhely lefagyjon.

A tárhely domain ára attól függően egészen eltérő lehet, hogy mekkora és milyen jellegű adatot szeretnénk tárolni, na meg persze, hogy mennyien látogatják az adott honlapot napi rendszerességgel. A RackForest oldalán egy nagyon hasznos összefoglalót lehet olvasni arról, hogy kinek milyen tárhely domain csomagot ajánlanak. Hogyha nem vagyunk jártasak ebben a kérdéskörben, akkor ez egy megbízható és részletes forrása lehet az információnak. Többek között azt is megtalálhatjátok, hogy milyen szoftverek garantálják a kiváló minőségű szolgáltatást, de azt is, hogy konkrétan mennyibe kerülnek az egyes szolgáltatási csomagok.

Jegyezzétek fel, hogy rackforest.hu, hogyha honlapban gondolkoztok. Hiszen mindenki érdeke, hogy stabilan fussanak azok a weboldalak, amik ennyi vidámságot és örömet képesek hozni, mint egy a cross-biciklis történet.