Amíg a szomszédom csapatépítőn volt, én vigyáztam a kislányára

Azt hiszem, szerencsés vagyok, hogy jó kapcsolatot ápolok a szomszédjaimmal. Szerintem ez manapság ritka, legalábbis senkitől sem hallom, hogy ha például elfogyott otthon a cukor, akkor átszalad kérni egy keveset a szomszédtól, vagy, hogy vigyázna a szomszéd gyerekére.

A fölöttem lévő lakásban lakik egy kedves lány, Judit, akinek van egy hat éves kislánya. Ha összefutunk, mindig megállunk pár percre beszélgetni. Párszor már vigyáztam is a gyerekére. Nagyon jól nevelt, kedves kislány.

Egy alkalommal Judit elpanaszolta nekem, hogy megbízták a munkahelyén egy csapatépítő esemény megszervezésével, amin szervezőként, neki is jelen kellene lennie. A feladatot nem tudja lepasszolni másnak, így nemet sem mondhat rá, de a kislányára abban az időszakban nem tud senki vigyázni. Igaz, addig még csak néhány órácskára volt nálam a lánya, de úgy gondoltam, ha a gyereknek sincs ellenvetése, akkor segítek neki, mert mindig jól eltöltöttük az időt.

Pár hét múlva le is jöttek hozzám ketten, hogy megbeszéljük a részleteket, és hogy beszélgessünk egy kicsit.

Kiderült, hogy Judit egy nagyon szuper kis csapatépítőt szervezett meg, annyira, hogy a főnökség meg is dicsérte, sőt, olyan elégedettek voltak, hogy semmin nem változtattak és nem is szóltak bele.

A csapatépítőt 3 naposra szervezte, vagyis ott alvós volt, péntektől vasárnapig tartott, hogy minél több program férjen bele.

A programot a BalatonPro segítségével szervezte meg, elsősorban azért, mert egy vitorlás eszközöket forgalmazó cégnél dolgozik, és gondolta stílusos lenne egy balatoni csapatépítő.

A másik ok, hogy náluk van lehetőség vitorlás csapatépítőre is, sőt mivel 8-10 személyt befogadó vitorlásokkal is rendelkeznek, így egy kis versenyt is lehet rendezni a munkatársak között. De ha valaki csak simán vitorlázni szeretne, arra is van lehetőség. A hajók Siófokról indultak, persze igény esetén máshol is van rá lehetőség, de nekik ez tökéletesen megfelelt, úgyhogy szállást is itt foglaltak. Ami pedig igazán meggyőzte, hogy ha esetleg esős idő miatt nem lenne lehetőség vízre szállni, a szervezők akkor sem hagyják magára a csapatot, hanem zárt téri programokkal készülnek vész esetére.

A második napra már nehezebb volt megválasztani a programot, mert a kiválasztott szervezők, rengeteg alternatívát kínáltak: sárkányhajózás, quadozás, evezés is szerepel a listán.

Judit végül úgy gondolta, hogy egy vízi program elég lesz, így a quadot választotta a második programnak.

A napok pedig természetesen nagy közös vacsorával és bulival zárultak.

Annak pedig Judit külön örült, hogy a BalatonPro oldalán található egy ajánlatkérő űrlap is, ami meggyorsíthatja a folyamatot. Itt csak meg kellett adni az elérhetőségeket, az időpontot, amikorra szeretnék a csapatépítőt. Üzenetet is lehet írni hozzá, egyéb fontos információkkal kiegészítve.

Judit hamarosan elutazott, én pedig vigyáztam addig a kislányára. Amikor hazatért nagyon boldog volt, mert egytől egyig mindenki elégedett volt a szervezéssel és a programokkal is. Olyannyira, hogy a következő alkalommal is ugyanitt fogják intézni a csapatépítőt, csak más programokkal.