Hol tudok olcsón minőségi ruhát vásárolni

clothes-line-615962_1280Sokan, a mai világban nem tehetik meg, hogy drága, és menő ruhákat vásároljanak maguknak. Sajnos, ez nálunk sincsen máshogyan. Te hol vásárolod a ruháidat, vagy a család ruháit? Mindig új ruhát vásárolsz?

A ruhák, és tartósságuk

Minden nőnek sok ruhára van szüksége. Azt gondolom, ezt a férfiak is megerősítik, már csak azért is, mert mindig találnak valami új ruhadarabot. Bár nem minden férfinak tűnik föl, ha egy nőnek új ruhadarabja van. Azért a felnőttek jobban tudnak a ruhájukra vigyázni, mint a gyermekek, és ugye mi már nem is növünk tovább.

A gyerekek esetében ez máshogyan van. Hiszen, csak gondoljunk bele abba, hogy amikor egy gyerek megszületik, akkor mi mindenre van szüksége. Hány ruhadarabra, nem elég mindenből egy, hiszen, van, hogy egy nap legalább öt alkalommal kell átöltöztetni. Van, hogy leeszi magát, vagy éppen kifolyik a pelenka tartalma…de sorolhatnám még tovább. Ezt azoknak nem kell részleteznem, akiknek van gyermekük, akiknek pedig még nincsen, majd megtudják.

Új, vagy használt ruha

Én amikor a lányunk megszületett, nem igazán vásároltam neki új ruhát. Persze, a nagyszülőktől kaptunk ajándékba egy-egy babakelengye csomagot, ami új volt. De azon kívül, nem is vásároltunk új ruhát.

Persze vannak kivételek, mint a születésnapok, névnapok, vagy a nagyobb alkalmak.

De térjünk vissza, a használt ruhák vásárlásához.

Rengeteg márkás ruhát vásároltunk, nagyon olcsón, mindezt azért, mert használt volt. Még olyat is vásároltunk, amin az új címke jelzése is megvolt, és töredéke áron vásároltuk meg, mintha újonnan vásároltam volna meg.

Emlékszem, az új kezdő baba csomagon kívül, édesanyám egyik alkalommal eljött hozzánk, és közölte, hogy van egy meglepetése, de ahhoz először ki kell mennem a szobából, és csak akkor jöhetek vissza, ha szól.

Természetesen szót fogadtam, és kimentem. Vártam, eltelt 5 perc, majd 10, már nagyon untam. Mikor szólt, hogy bemehetek a szobába, még a könnyeim is kicsordultak örömömben.

A francia ágyunkat tele pakolta kis babaruhákkal. Minden méretben volt, az egészen kicsitől, a már pár hónaposra való babaruháig.

A nemét a babánknak megfogadtuk, hogy nem kérdezzük meg, hanem majd ha megszületik, akkor megtudjuk. Így volt olyan ruhadarab, amiből szerencsére volt azonos. Egymás mellett feküdt az ágyon, egy rózsaszín, és egy kék. De igyekezett vegyes színeket vásárolni, hogy jó legyen fiúra is, és lányra is egyaránt. Nem ragaszkodtam semmilyen színhez, hiszen szerintem egy kislány is felvehet egy zöld színű ruhát, és egy kisfiú is egy piros pulcsit, vagy melegítőt.

A babakor után

Kisebb korban, még mi választjuk ki a gyerekek ruháját, mi válogatjuk össze a ruhatára darabjait, addig azért könnyebb a helyzet, mint utána.

Emlékszem, mikor a lányunk három éves volt, annyira makacs kis agyas kislány volt, ha ő a fejébe vett valamit, akkor nem tágított mellőle. Ha ő azt gondolta, hogy neki most nem tetszik az a felső, addig nyafogott, duzzogott, hogy ő azt nem veszi fel. Sokszor nem is tudtam, hogy éppen mi baja van az aktuális ruhadarabbal?.

Ebben a korban azért már kevesebb ruhára van szükség, viszont máshogyan kell a ruhatárat kialakítani. Hiszen, ilyenkor már szüksége van szép ruhára, amiben el lehet menni ide, vagy oda, vagy orvoshoz, sétálni, de szükség van ez mellett még olyan ruhákra is, amiben tud játszani, homokozni, vagy éppen össze szabad neki kenni a sárral. Emlékszem, ez az időszak sem egyszerű, volt mit mosni mindig.

Az iskolás időszak, kamasz kor

Na, ez az időszak már nem könnyű. Hogy miért? Mert már nem minden ruhadarab tetszik nekik amit mi vásárolunk.

Emlékszem, a lányom kitalálta második osztályban, hogy ő ugyan nem hajlandó felvenni a fehér farmert, amit éppen rá akartam adni? Nem értettem mi baja van vele, hiszen eddig szerette a farmart, nem volt velük gondunk. Már nem tudom hány alkalommal kérdeztem meg tőle, mire benyögte, hogy neki az a baja vele, hogy fehér! Nem is értettem, de végül odaadtuk az unokatestvérünknek a nem tetsző ruhadarabokat.

Kamasz korszak nem egyszerű időszak. Hanna barátnőm mesélte, hogy 18 éves lánya azzal jött haza az angol nyelvtanfolyamról, ahová jár, hogy látott egy nagyon menő bőrkabátot, és hogy olyat szeretne. Természetesen előtte egy másik kabátba szeretett bele.

 

Mind időszak más, mindegyiknek megvan a maga katasztrofális gondja. Ha éppen nem a ruhákkal van a gond, akkor a barátokkal, vagy éppen, hogy sminkelni szeretné magát idő előtt. Melyik időszak problémamentes? Azt gondolom, nem lesz olyan soha!