Honnan tudod, hogy autóversenyző lesz a gyerek?

Bevallom, nem nagyon rajongok az autókért, és talán meglepő lehet, de a férjem sem. Éppen ezért lepődtünk meg rajta, amikor megnéztük a családi gépen a keresési előzményeket, rengeteg autós oldalt találtunk köztük. Volt itt minden, a gyorsulási versenyektől kezdve a használt autó bérlő oldalakon és az autós híreken át a gumidiszkont.hu-ig, és egyikünk sem emlékezett arra, hogy ilyen oldalakat keresett volna.

Én elsőre vírusra gyanakodtam, a párom az online reklámokkal magyarázta volna a dolgot: végül megnéztük, mikor is voltak látogatva utoljára ezek a weboldalak, és rájöttünk, hogy akkor egyedül a 10 éves fiunk volt a gép közelében.

Szerintem nem is kell megmondani, mennyire meglepődtem rajta, hogy a fiam ilyen oldalakat keres. Nem akarom eltúlozni a dolgot, nyilván nem a felnőtteknek szánt cikkeket olvasta ezeken, hanem inkább a képeket kereste, mindenesetre határozottan tetszik, hogy ilyen kreatívan tudja már használni az internetet.

Hiába, ez már egy másik generáció

Az, hogy ennyire szereti az autókat, csak azért meglepő, mert nálunk aztán nem beszédtéma az ilyesmi. Olyannyira, hogy ha nincs ez az eset, biztosan nem jutottunk volna soha magunktól a fent említett gumiabroncsokkal foglalkozó weboldalra sem, így viszont nem csak meglátogattuk, de rendeltünk is onnan.

Az tehát biztos, hogy a gyerek érdeklődési köre már szerzett is valamit a családnak, de kíváncsiak vagyunk, mi mindent szokott még nézni a világhálón. Éppen ezért azóta rendszeresen visszanézzük a keresési előzményeket, hogy lássuk, mire szeret rákeresni. Egyelőre még mindig az autók a fő sláger, de azért időnként becsúszik néhány „lovagok” és „várak” keresőszó is.

Hogy autóversenyző lesz-e a gyerekből, azt még nem tudjuk, de igazából egyikünk sem bánná, ha valami ilyen irányba indulna majd el fiatal felnőttként. Van még körülbelül 8 évünk gondolkozni ezen, de szerintem egy szülőnek igenis fontos, hogy időben felismerje a gyereke érdeklődési köreit, amik akár jó karrierlehetőségeket is rejthetnek magukban.

Lehet akár autóversenyző, akár taxis, vagy dolgozhat gumiszervizben, az biztos, hogy mi büszkék leszünk rá, ha azt teszi, amit valóban szeretne.