Napelemek pályázatok, hogy a gyerekeinknek is jó legyen

Egy jól megépített napelem egy életre szól. A csapból is a környezetvédelem folyik, nem lehet úgy végigfutni egy hírportált, hogy ne lássunk legalább egy hírt arról, hogy milyen új környezetvédelmi szabályozások léptek életbe, vagy milyen katasztrófa történik éppen a világban a környezet szennyezés miatt.

Akinek van gyermeke az szerintem sokkal fogékonyabb ezekre a dolgokra, mert neki nem csak azzal kell foglalkoznia, hogy mi van most, hanem azzal is, hogy mit hagy a gyermekeinek.

Például jó ötlet lehet, hogyha napelemet telepítünk a lakásra és ezzel próbáljuk megoldani az áramellátásunket.

Ennek egyébként számos előnye van. Hosszútávon megtérül a telepítés költsége, onnantól kezdve több pénzünk marad másra. Én nem nagyon ismerek olyan kisgyermekes családot, aki a havi villanyszámla összegét ne tudná valami hasonlóan “fontos” dologra elkölteni. Tehát pénzügyi szempontból mindenképpen jó lehet egy napelem telepítés.

A napelem zöld energiaforrás, csökkenti a nem megújuló energiaforrásból származó energiafelhasználásunkat, ezáltal az ökolábnyomunkat is. A gyermekeinknek is jó példát mutatunk ezzel, hiszen ha azt látják, hogy mi megújuló erőforrásokat használunk és igyekszünk környezetkímélőbben élni, ők is ezt fogják normálisnak tartani.

A napelem telepítés egyértelműen egy jó döntés. Lenullázhatjuk az áramszámlánkat, így havonta kevesebb lesz a kiadásunk.

Vannak olyan napelemek pályázatok, amik éppen az ilyen, napelem célú beruházásokat támogatják. Nem kell annyira mélyen a zsebünkbe nyúlni hozzá és egy összegben kifizetni a napelem telepítését, felvehetünk erre egy támogatást is.

A napelemek pályázatok közül az egyik nemrég indult úgy néz ki, hogy kamatmentesen, 0%-os THM-el felvehetjük a napelem telepítéséhez szükséges összeg 90%-át hitelként. A futamidőt is mi választhatjuk ki, ahogyan a felvett összeget is. Csak annyi a fontos, hogy a teljes telepítés költségeinek 10%-a a rendelkezésünkre álljon.

Az ilyen napelemek pályázatok kifejezetten jól jönnek, hogyha változtatni szeretnénk. Meghatározhatjuk, hogy milyen havi törlesztő az, amit be tudunk vállalni, így nem fogjuk fizethetetlen adósságokba verni magunkat.

Egy napelem nagyon tartós, így ha esetleg abban reménykedünk, hogy a gyerekeink ugyanabban a házban fognak családot alapítani, min t amiben most élünk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nekik sem kell majd áram számlát fizetniük.Ezzel egy nagy anyagi terhet vehetünk le a vállukról, vagy esetleg saját magunknak is segíthetünk ezzel, hogy nyugdíjas éveinkben ne kelljen az áramért fizetnünk.

Azért sem kell aggódni, hogy esetleg nő az áramfogyasztásunk és a napelemekkel nem fogjuk bírni. Hogyha ez történik, a legtöbb rendszert ki lehet bővíteni, hiszen a szakemberek általában úgy építik meg a napelemes rendszert, hogy bővíthető legyen.

Ahhoz, hogy ezt a visszatérítendő támogatást felvegyük, szükség van a napelemes rendszerünk terveire, amit a napelemesrendszerek.info oldal szakemberei meg is tudnak nekünk csinálni.

Én itt olvastam erről a támogatásról is, ezzel kapcsolatban több részlet is található az oldalukon, de a napelemekkel kapcsolatos fontos információkat is meg lehet náluk találni.

Napelemek pályázatok
Napelemek pályázatok

Ha valaki hozzánk hasonlóan napelem telepítésen gondolkozik, akkor ajánlom, hogy alaposan tanulmányozza az oldalt, mi is ezt tettük.