Szűk helyiség, praktikus megoldások

Négy hónappal ezelőtt született meg a férjemmel a kislányunk, ami hatalmas változást hozott az életünkbe. Többek között azt is, hogy az immár kibővült családunknak szűkössé vált az a lakás, ahol eddig éltünk, így új otthon után kellett néznünk. Mindenképpen szerettük volna elhagyni a zajos belvárost, és a kertvárosban keresni egy nyugalmas lakást a kislányunk zavartalan pihenése érdekében.

Találtunk is egy társasházban egy olyan lakást, ami minden szempontból megfelelt az igényeinknek, és még egy kert is tartozott a hozzá, ahol játszótér is volt, így igazán vonzó volt számunkra. Sikerült is megegyeznünk az ingatlanossal, így néhány héten belül meg is tudtuk vásárolni a hőn áhított új otthont.

Ekkor jött a következő lépés, ami ilyenkor megszokott, vagyis olyanná alakítani a helyet, amilyenben szívesen élnénk. Tágas szobák voltak benne, így bőven volt helyünk tervezgetni. Ez alól kivételt képezett a fürdőszoba, ami jóval kisebb volt, mint amit az eddigiekben megszokhattunk. De hát valamit valamiért.

Rájöttünk a férjemmel, hogy a fürdőszoba kialakítása valószínűleg nagyobb falat lesz, mint amivel meg tudunk birkózni. Erre onnan jöttünk rá, hogy az eddig kiegyensúlyozott kapcsolatunkban megjelentek a gyakori veszekedések és a feszültségek. Tudtuk, hogy ez így nem mehet tovább. Amikor az egyik barátunknál voltunk vendégségben, ő ajánlott egy internetes oldalt, ahol találhatóak kis fürdőszoba ötletek is. Amikor hazamentünk, rögtön rá is kerestünk az oldalra, hátha megmenti a helyzetünket.

Nem voltak nagy elvárásaink, de azt hiszem, elmondhatom, hogy pozitívat csalódtunk mindketten. Valóban rengeteg ötletet találtunk, ahogyan azt a barátunk említette. Többek között én már az elejétől fogva nagyon elleneztem, hogy világos színű legyen a csempénk. Azonban az oldalon azt olvastuk, hogy a világos csempéknek a tartóssága jobb, mint sötétebb társaiké, így meggondolandó a dolog. Végül az arany középút, vagyis egy világosbarna csempe és járólap mellett döntöttünk, ami könnyen takarítható, mégsem egy sötét szín, ami összenyomná optikailag az amúgy is kicsi fürdőszobánkat.

Mivel a vécé is a fürdőszobában található, nem pedig egy külön helyiségben, fontos volt e tekintetben is, hogy minél kevesebb helyet foglaljon el. Ezért úgy döntöttünk, hogy a vécé tartályát a falba fogjuk beépíteni, így az sem foglalja a teret, illetve a kislányunk se fogja tudni piszkálni, ha majd egyszer elkezd járni.

A kis fürdőszobára tekintettel úgy döntöttünk, hogy a fűtést nem radiátorral fogjuk megoldani, mert nem lenne túl helytakarékos. Azonban, mivel kisgyerek van a családban, muszáj biztosítani a megfelelő hőmérsékletet, nehogy megbetegedjen. Így döntöttünk a törölközőszárító felszerelése mellett, mert az eredeti feladatköre mellett a fürdőszobát is melegen tartja, így nem kell amiatt aggódnunk, hogy a kislányunk esetleg megfázik.

Az oldal segítségével a fürdőszoba helyiségét sikerült olyanná alakítani, amit mindannyian szívesen használunk otthonossága miatt, még a kis mérete ellenére is. Nagyon örülök, hogy ennek az oldalnak a létezéséről a barátunktól tudomást szereztünk, mert nagyon sok feszültségtől és stressztől kímélt meg engem és a férjemet is.